hocam süpersinm-usta-fa ' Alıntı:ya bu çekizk gözlüler 5 dakika rahat duramıyorlar mı?Ben daha pic i öğrenemeden atmel çıktı başımıza.
Sn. abuzettin20 demek istediğim ATMEL in programlamasının daha kolay olması idi. Dediğiniz gibi benzer olabilirler ama bana pic den daha basit gibi gelmişti. Ama tabii sizin tecrübelerinizin daha fazla dikkate alınması lazımdır.abuzettin20 ' Alıntı:Sn.etuzuner pic microchip in ürettiği microkontroler, Avr de atmelin üretimi. aslında aralarında uçurum fark yok benzer yapılara sahipler.
Saygılar
muratmert4 ' Alıntı:Merhaba arkadaşım. Bu iş için ilk önce pic 16f84 başla derim.Sitemizde ve internette bir çok örnekler var. Bende pic öğrenmeye pic 16 f84 ile şifreli kilit ile başlamıştım.Proglamlayıcı şemasını altta veriyorum.Program olarak ilk başlama için IC-PROG tur.şifreli kilit için galiba en fazla 15-20 YTL harcarsın programlayıcı malzemeleri de dahil. Sıkışırsan mesaj yollarsın.Kolay gelsin.
muratmert4 ' Alıntı:Merhaba arkadaşım
Size vermiş olduğum devre sadece pic programlayıcının devresidir.
Programlayıcı için alacağınız malzemeler:
1-18 pin entegre soketi.....1 adet
2-7805 regüle entegre.......1 adet
3- 2,2 K direnç (çeyrek watt) ......2 adet
4-10 K direnç......1 adet
5- 1,2 K direnç .....1 adet
6- K direnç ...1 adet
7-1N4148 diyot .....2 adet
8- Led diyot....... 1 adet
9- 9 V kablolu pil yuvası.....1 adet
10- 100 mF 16 yada 35 volt kondansatör...1 adet
11-100 nf mercimek kondansatör......2 adet
12- 9 pin (famale) dişi rs 232 konnektör(bilgisayara giriş için)
arkadaşım malzeme listesi seni korkutmasın bir avuç bile değil. Sen programlayıcıyı yaparken ben şifreli kilit devrelerine bakıp kolay ve güzel olanları ayarlarım. Hepinize kolay gelsin.