kapasıtıf sorununa balanst baglantısı

Lord_kaos

Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
40
oncelıkle bu sıteye gorev yapan arkadaslara cok tesekkur ederek bı sorumu yanıtlamaları ıstıyorum.balanst baglayarak kapatısıfe cozum bulunuyormus fakat balanst nasıl baglayacagız pek anlıyamadım :(
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kapasitif yüklerin bulunduğu fazı belirleyip,bu faza elinizdeki balastı faz-nötr şeklinde bağlayacaksınız.Fakat balastın ısınacağı unsurunu göz ardı etmeyip,montaj yerini buna göre belirlemesiniz.Bu yönde en sağlıklı çözüm şönt reaktör bağlamaktır,eğer imkanınız varsa bunlardan kullanmanızı tavsiye ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
 
Bildiğiniz gibi eğer tesisinizde Kapasitif yükler ağırlıktaysa, sayacınız kapasitif yazacaktır.
Bu gibi durumlarda sisteme endüktif yük vererek, güç katsayısını düzeltme yoluna gidilir. Profesyonel anlamda bu iş Reaktörler vasıtasıyla yapılır.
Ancak bilindiği gibi Balastlar indüktif yük çekiklerinden ucuz maliyet ve geçici çözüm için bu iş için kullanılabilirler. yapılabilir.
 
bir adet balanstı devreye paralel(faz-nötr) olarak bağlarsanız fazla ısınır ve bir müddet sonra yanar.
bunun için çözüm ise iki adet balanstı önce birbirine seri bağlayın sonra ikisini birden paralel olarak faz nötr bağlayın.
 
valla ben kapasitiften kurtulmak için kompanzasyon panomu manuel konuma alıp kondansatör gruplarını elle devreye alıp ucuk bir şekilde endüktif yazmasını engelliyorum. tabi bunu yaptığımda saat başı kontrol ediyorum durumu.
 
Sayın Ethem GÜNER bey bu konuda acıklamalar yapmısdı.Ararasanız sızı tatmın eder.
Arkadaslarında dediği gibi,cıvalı lamba balastlarını serı baglamanız gerekıyor, Tek baglarsanız yanar. Nasıl hesaplama yapacagınız, arattırtıdıgınızda görürsünüz..
 
arkadaslar bu gbıı hormonıklerı ortadan kaldırmak ıcın 125w cıva buharlı lambarın balastlarını serı baglayarak benı engeleyebılırsınız
 
arkadaslar bu gbıı hormonıklerı ortadan kaldırmak ıcın 125w cıva buharlı lambarın balastlarını serı baglayarak benı engeleyebılırsınız

Şahın kardeşim;
senı neden engellıyelımki :)
 
sn zeybek, aslında şahin kardeşi Allah söyletmiş(beni engelleyin diyerek) yoksa 125 wat balast ile harmonikleri bastırmak zorunda kalacaktık.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,408
Mesajlar
926,336
Kullanıcılar
451,934
Son üye
simza35

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst