kapasitif ceza hakkında bir sorum olacak

telemcii

Üye
75.00 kw sözleşme gücü olan, trafosuz bir atölye var. sistemde floresan lambalar ve birkaç ufak güçte trifaze makina var. devamlı takip etmeme rağmen. %14 kapasitif %12 indüktif yazıyor.. kapasitif sınırda.kompanze panosunu kontrol ettim.. içinde bir fazlı kondansatörler ve 3 fazlı kondansatörler var.kontakları kontrol ettim. yapışık kontak yok.. entes röledeki bütün klemensler dolu..yeni kondansatör mü ilave etmeliyim.? yoksa mevcut kondansatörün güçlerinimi yükseltmeliyim?

sabit kondansatör var mı ?
UPS var mı

-Sn.ademçeliğin sorularına ilaveten :
-Röleniz,tek faz kontrollü ise,3 faz kontrollü ile değiştiriniz,
-Tof süresini gözden geçiriniz.
Önce,kapasitife müdahale edin.

75.00 kw sözleşme gücü olan, trafosuz bir atölye var. sistemde floresan lambalar ve birkaç ufak güçte trifaze makina var. devamlı takip etmeme rağmen. %14 kapasitif %12 indüktif yazıyor.. kapasitif sınırda.kompanze panosunu kontrol ettim.. içinde bir fazlı kondansatörler ve 3 fazlı kondansatörler var.kontakları kontrol ettim. yapışık kontak yok.. entes röledeki bütün klemensler dolu..yeni kondansatör mü ilave etmeliyim.? yoksa mevcut kondansatörün güçlerinimi yükseltmeliyim?

Entesin hangi rölesi acaba rg3 12C ise bu röle sadece indüktif yönde kompanzasyon yapar .Eğer durum böyleyse 2 yönde de kompanzasyon yapan röle ile değişim yapmanız gerekir.Kademelere gelince şönt reaktör ve kondansatörleri gücü yetersiz ise uygun derecede artırmanız gerekir.

ups yok.. sabit kondansatör yok.. röleyi ise 2 sene önce değişti. hangi modeli oldğunu tam hatırlamıyorum ama. bir fazlı kondansatörleride algılayan entes röle ile değiştirdik. bir arkadaşım ile.. yapmam gereken kondansatör azaltmak mı? yoksa ilave etmek mi?

yük dengesizliği olabilir sisteminizde
fazlardan biri kapasitif iken diğeri indüktif cezaya sokuyor olabilir.

1. kompanzasyonunuzu kapatın ve 1 saat içerisinde 3 değer alın.
  2. onu burada belirtin. toplam kaç kademe var ve her kademeye ne bağlı onuda ve sabit kademe var ise onuda, trafo olmadığından %90 sabit kademe yoktur. ancak dengelenemiyor diye bir elektrikçi arkadaş kendisi dahil etmiş olabilir.
  3. her fazdan kaç amper çekiyorsunuz. fazlardan birine yüklenme var mı?,
  4. son olarak tesisi kapattığınızda kompanzasyonu yarım saatliğine tekrar kapatın 2 değer alın başta ve sonda

bunları belirtirseniz sorunu büyük ihtimal tanımlayabiliriz

endeks takip çizelgesinin fotoğrafını yükleyebilirim. lakin kompanze sistem benim ikamet ettiğim yerde değil.çarşamba günü ancak bunları yapabilir ve burda belirtebilirim. yardımlarınız için teşekkür ederim.. konuyu takip edebilrseniz çok müteşekkir olacağım arkadaşlar.

ups yok.. sabit kondansatör yok.. röleyi ise 2 sene önce değişti. hangi modeli oldğunu tam hatırlamıyorum ama. bir fazlı kondansatörleride algılayan entes röle ile değiştirdik. bir arkadaşım ile.. yapmam gereken kondansatör azaltmak mı? yoksa ilave etmek mi?

Sonuc olarak sayac endeksinde reaktifin olmasi yukunun reaktif oldugunu gosterir rolenin modelini ogren arti reaktif guc tespitini yap Bunu yapamassan isin icinden cikamassin soru soruyu dogurur iyice karisir isler

Sayaç endeks değerleri atölye kısmı dikkat çekiyor

Ekli dosyalar

• 1460112493398.jpg
    1460112493398.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 29

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner