kapasitiften ceza yiyorum

Yıllardır bu tip sorunlarla karşılaşıyorum, Sorun açık; UPS pfc redresöre sahip ve düşük yükte çalışıyor bu nedenle UPS girişi kapasitif olduğundan ve UPS dışında kalan yükler bu kapasitif yükü dengeleyemediğinden kapasitifte kalıyorsunuz. UPS çıkış yükünü arttırın sorun çözülür.

Başımdan geçen bir olayı paylaşayım, 250 kva 2 adet ups (yabancı marka) paralel çalışıyor %5-10 gibi yüklü gece, ve bir adet de 100 kvar UPS var yine %10 gibi yüklü. Toplamda 250-300 kvar endüktif yük basıyorlar gece. Hatta teknik ekibiyle tesadüf karşılaştım işletmede onlarda nasıl olur kapasitif yazar UPS ler dediler ama ölçüm sonuçlarını gösterince şaşırdılar. Bu problemle alakalı değil ama her UPS kapasitif basmaz anlamında..

Kapasitif bir sisteme rölenin yapabileceği bir şey yoktur. Zaten kapasitif olan sisteme kapasitör devreye alması zaten mantıksız olduğu için almıyor röleniz.
Kapasitif cezadan kurtulmanızın yolu şönt reaktör kullanmak.

Merhabalar,

** Elektrik yükleri aktif-kapasitif-endüktif özellikler gösterir
** Mevcut röleler kapasitif yük devreye alarak kompanzasyon yapar.
** Günümüzde yükler (Elektronik balast-ups vb.) kapasitif özellik gösterirler.
** Kapasitif cezaları engellemek için Reaktif rölelerin endüktif yük devreye alarak kompanzasyon yapması gerekir.
** Endüktif yük-şönt reaktörlerin devreye sabit bağlanması, aktif tüketimin artmasına ve sistemin kapasitif olmadığı durumlarda değeri kadar kondansatörün sürekli devrede kalamsına sebep olur.

bütün bunların önüne geçmek ve kapasitif tüketimi azaltmak için REMO QR

** 1-3 fazlı endüktif yük- şönt reaktörleri otomatik tanır
** Sistem kapasitif olduğunda otomatik olarak devreye alır.

Bütün bunları yanı sıra,

** dahili hafıza
** dahili analizör
** ay içi- önceki ay //gün içi -önceki gün // saat içi-önceki saat //akım-gerilim-tüketim bilgilerini cihaz üzerinde saklanması ve görülmesi
** Lcd Ekran Türkçe menü
**

Alışkanlıklarınızı geliştirin...

Klemsan Elektrik ve Elektronik

soru ve görüşlerini için tel:212 2225200

Son düzenleme:
Merhabalar,

** Elektrik yükleri aktif-kapasitif-endüktif özellikler gösterir
** Mevcut röleler kapasitif yük devreye alarak kompanzasyon yapar.
** Günümüzde yükler (Elektronik balast-ups vb.) kapasitif özellik gösterirler.
** Kapasitif cezaları engellemek için Reaktif rölelerin endüktif yük devreye alarak kompanzasyon yapması gerekir.
** Endüktif yük-şönt reaktörlerin devreye sabit bağlanması, aktif tüketimin artmasına ve sistemin kapasitif olmadığı durumlarda değeri kadar kondansatörün sürekli devrede kalamsına sebep olur.

bütün bunların önüne geçmek ve kapasitif tüketimi azaltmak için REMO QR

** 1-3 fazlı endüktif yük- şönt reaktörleri otomatik tanır
** Sistem kapasitif olduğunda otomatik olarak devreye alır.

Bütün bunları yanı sıra,

** dahili hafıza
** dahili analizör
** ay içi- önceki ay //gün içi -önceki gün // saat içi-önceki saat //akım-gerilim-tüketim bilgilerini cihaz üzerinde saklanması ve görülmesi
** Lcd Ekran Türkçe menü
**

Alışkanlıklarınızı geliştirin...

Klemsan Elektrik ve Elektronik

soru ve görüşlerini için tel:212 2225200

Şönt reaktörü bir anda tam kapasite devreye almak yerine, tek reaktörden,solid-state bir yöntemle, farklı seviyelerde endüktif yük sağlayan bir sisteminiz var mı acaba?

işletmemize 30 kilovar bir kompanze kurduk fakat
rg3_12cs_tr_a4 model güç rolesi 12 - 14- 15 alarmları veriyor faz sırası, uygun olmayan kademe ve aşırı kompanze.. aşırı kompanze hariç diğer alarmlar acaba sorun teşkil edermi? yada ne yapabiliriz? çözmek için whatsap aracılığı ile biri beni bilgilendirirse sevinirim
5355982532

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,753
Son üye
Emrecannnn

Yeni konular

Geri