muhammer ateş
Üye
arkadaşlar hepiniz güzel cevaplar yazmış var 12 röleyi kullanmak hata rg3 12c en iyi röle fakat şu an onun da eksikleri var ama genede 12 c yi bağlarken mutlaka 6 trifaze 6 monafaze kondansatör seçilmeli ki dengesiz fazlar arasındaki farklar kapansın ayrıca şu an artık tristörlü kompanzasyonlar mevcut kontaktör olayı yok yani ayrıca sisteme hem indiktör hem kapasitör bağlanabilyor yani kapasitif sorunu yaşayanlar için ilaç genelde kapasitif sorunu büro tipi yerlerde olur yani ups bilgisayar Monitör gibi alıcıların bol olduğu yerde sisteme sadece kondansatör bağlamak yetmez ben kondansatörün haricinde monafaze balans da bağlıyorum kısa devre şeklinde bağlanırsa iş tamam dır ama bağlayacağın balans Elektronik değilde eski tip sargılı olmalı ve kaç watt lık balans bağlayacağın önemli bide ısınmaması için 2 balansı seri bir şekilde bağlıyorum ama daha büyük kapasitif sorunu varsa bobin sardırmak gerek aslında harmonik filitrelede çare ama çok pahalı tristörlü sistemler 24 kademeye kadar çıkıyor ve 400/ml sn yede çalışıyor yani anlık alıp bırakıyor zaman kaybıda olmuyor yani