Kayar Tablalı, Tezgah Testere Tasarımı, Ve Kısmetse, Yapımı.

Devir hepsinde aynı. Tomruk kesmiyorsanız!
 
Ben bir şey mi kaçırdım acaba? Neden 20 bin devirlik spindle kullanılıyor? Onda düşük devirde tork olmaz ki.
 
Max 5.000 devirlik spindle alacatı. Olacaktı bitecekti
 
Boyle bir makinenin devri ortalama kac?
.

Selamlar, mobilyacı olarak kesin bilgi vereyim. Kullnılan testerenin diş sayısı olarak rpm hesaplanmakta. Ağaç işleri için, kalın ve az dişli testere, panel ürünler (mdf, sunta) için ince ve sık dişli testereler kullanılıyor. Ortalama rpm 6000 ile 9000 olmalı. İdeal devir sayısı 7500 devir. Benim kullandığım motor, 0.37kw 12000 rpm 200hz. Yani, spindle gibi 18000, değil. Özel olarak ağaç işleme için arel firması üretmiş. Ucundaki flanştan belli. Fakat, 0.37 kw bu işler için uygun değil. Ha şuan kesim yapaniliyorum, 0.18'e göre ama, Minimum 0.75 kw kullanılmalı. Ben bu seçim için geç kaldım. Fakat işimi şuan gördüğü için memnunum. Sonuçta devamlı mobilya yapmıyorum. Hobi amaçlı bir ürün. Proxxon fet marka daire testerenin motoru, 7000devir 200w bıçak çapı 85mm olduğu için, 18mm mdfnin canını okuyor. Ben 400wlık gene 7000 devirde 190mmlik bıçak kullanıp, aynı değerleri elde edebiliyorum. Tezgah testerede, 5000'den yüksek rpmli, en az 1 hplik (0.75 kw) motor kullanabilirsiniz.
 
5000 devirlik arel spindle ağaç motorları, 6.8 kg olduğu için, sisteme akupe edemiyorum.
 
şaseyi değiştiriyorum.. böyle bir tasarım yaptım. çift taraflı trunnion olduğu için, daha mukavvemetli olacağı kesin. ayrıca, CNC kesim 18mm mdflerin birbirine sıkılması ile yapılan bir mekanizma mevcut. animasyondan daha rahat anlayabilirsiniz. buda fos çıkmasa bari. :D

 
aşağıdaki gibi bir vida ve saplama çeşidine ihtiyacım var. tornası olan, bu konuda yardım etmek isteyen, uygun bir ücret karşığında yapabilecek olan arkadaşlara rica ediyorum, lütfen bilgilendirsinler. tezgah testerenin lifting parçası.

Ekran Resmi 2016-10-20 20.10.25.png
 
Tuh dun karakoyde metreyle satiyorlardı (trapez ovalanmis) bi daha ne zaman gecerim bilmiyorum.
 
Açıkçası ben de piyasadaki bu daire testereleri beğenmiyorum. Testere alıyorsun, bağlama, güvenlik vs şeysini bir daha kendin uğraşıyorsun.

Direk dijital calipperli, clamplı vs niye yapmazlar anlamıyorum. Resmen akılsız telefon gibi çöp olacak bu ürünler.
 
cevdet, sırf o sebeple, kendi tezgahımı yapmaya çalışıyorum. şimdi inceliyorum bosch, makita, vs felan.. hepsi tek taraftan çalışan, dokununca zangır zangır oynayan, tabiri caizse, okadar çıt kırıldım makinalar ki, sırf bunlara gebe kalmamak için, taş gibi sağlam cabinet grade, küçük ebatlı bir tezgah yapmaya çalışıyorum. ilk başarızlığımı aldım. şimdi sistemi değiştirip, çift taraftan destekli, trunnion menteşeli bir sistem üzerine çalışıyorum. şuan tek taraftan menteşeli (trunnion) lu yaptığım bile piyasadaki çoğundan daha sağlam oldu. fakat benim istediğim, çift taraftan desteleklenen, bıçağı elinle sağa sola kaydıramıyacaın, hassas kesim yapabilen birşeyler. şimdilik güzel gidiyor gibi.. tasarım ortaya çıkıyor. burda paylaşacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,068
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst