Kayar Tablalı, Tezgah Testere Tasarımı, Ve Kısmetse, Yapımı.

Bir üst sınıfı gibi
Delrin e göre mekanik özelliği daha iyi
 
Usta sen en iyisi güncelle şunu. Motor var, Spindle var, Pano hazır, Bk12 lerin var zatenn. Sadece linear ray, arabalar ve şase aluminyumu lazım zana.

Bu ada ağaç milli servet abi. TR'de bayada pahalıdır. (bursa, kastamonu vs 'değilsen). Yani muhtelemen hazırını alsan daha ucuza gelir. Motor filan hazır yoksa elinde..
 
Son düzenleme:
birilerine hala diyoruz
hatta birileri ray araba koymadan vidalı milde hareket ettirecekmiş cnc yi...

bu arada kestamid dediğiniz şey delrin gibi mi
baya bi kaygan zemini var. hatta doğrama tahtalarını da delrinden yapıyorlar.
eğer delrin gibiyse hiç korkma 1mm paso ver keser

valla atakan, çok sert ve kayvan bir malzeme.. rengi sarı gibi değilde, böyle fildişi renginde aldım. italyada üretimiymiş.. keserim kesmesinede, malzeme hem pahalı hemde, adım kaçırırsa felan heba ederim şimdi ondan çekiniyorum.. 7000 devirli tezgah testerenin ucundan biraz verdim acaba, ne olacak diye, 800w lık tezgah testere motoru durdu :S o derece sert bir malzeme.. evde işleyemeyebilirim.. birde, makinama güvenmiyorum açıkcası neyse, ahşabını bi yapayım da, fasoncuya tarif ederkende kolay olur. bugün biraz daha şekillendireceğim gibi..
 
Kestamid su emer teoride, delrinde emer. Ama suyun içinde bıırakmak gerekli. Şişiyor biraz.
 
Mekanizmayı tamamlayınca, sananiye gidip, bundan istiyorum diycem. Bir nevi çalışır maket yapıyorum. Gece menteşe aksamlarını keserken, komşudan uyarı geldi. Adam haklı. Zaten sabahları cayır cayır çalışıyosun, bari gece huzur ver dedi. Nasıl mahçup oldum ki sormayın. Çok özür dileyerek kapadım cncyi yarım kaldı felan iş ama olsun. Kimseyi rahatsız etme hakkım yok. :( atölyeyi taşıycam sanırım. Buarada aklıma youtube'de nasıl yapılır gibi video yapmak. matthias wandel gibi marius hornberger tarzında bişeyler.. Burda kayıt, editleme, video ses muzik. Baya zor oluyomuş. Tutarsa reklam geliri olur belki.
 
Lydra,

Benim hanım da beni evdeki atölyemden kovmuştu :) CNC'deki kalıpçı taşlama ile alüminyum keserken dayanılmaz ses çıkıyordu. Atölyeyi evin dışındaki garaja taşıyınca rahat ettim. Orası artık benim korunaklı bölgem gibi oldu. İşim olmasa da gidip makineleri temizliyorum. Rahatlatıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst