yazılanları anlamaya çalıştım bu arada elektroniğe fazla hakimde değilim akım trafosuna bir direnç bağladım paraleldende daha ufak bir dirençlede akımı düşürüp pic e girdim 12 f 675 e bu akımları nasıl bir program komutu ile değişik amper değerine göre röleleri sürdürebilirim.
Pic kullanarak yapmak istediğinize göre biraz olsun bilginiz vardır düye düşünüyorum.
Hall sensör için datasheet inde referans bir bağlantı şeması vardır. Pull-up vs. Yada herşeyi hazır endüstriyel bir malzeme de kullanılabilir.
Akım trafosu kullanırsanız trafonun iki ucu arasına takacağınız direncin değeriyle oynayarak trafonun üreteceği max gerilimi ayarlayın. Genelde trafonun verisayfalarında kaç ohm için ne kadar voltaj üretileceğine dair grafikler vardır. Trafo kullanmanız durumunda Pic i korumak için seri bir dirençten sonra şaseye ufak bir kapasite ve 5.1V luk bir zener de atın. Aslında buraya zener yerine tvs bir eleman daha çok yakışır.
Programda Sigorta TRIS vs. ayarlarından sonra ADC yi ayarlayıp direk ana döngü içinde adc yi sürekli okuyun. 16-32 gibi okumayı toplayıp ortalama almak gibi şeyler de yapılabilir. Ortalama değer belli bir seviyeyi geçince de bir-iki pini 0-1 yaparak röleleri kontrol edersiniz.
Genel mantığı bu şekilde.
Kendi adıma 12f675 için xc8 derleyicisini kullanıyorum.
Siz hangi programlama dilini biliyorsanız, başlayın, takıldığınız yerde yardım edilir.
Son düzenleme: