KBWS-25D PWM sürücüsünün bir bileşeni yandı

Yahu arkadaşlar bir el atın Allah aşkına. 2 haftadır kıvranıyorum şu lanet kartı çalıştırmak için.

Bu kartı koşu bandının orjinal konsoluyla çalıştırabiliyorum. Konsoldaki "Start" düğmesine basınca karttaki röle tık ediyor (kontak oluyor yani). Hemen sonra motor konsolun gönderdiği PWM sinyaline göre dönmeye başlıyor. Yani benim fikrime göre karttaki röleyi pas geçersek ben herhangi bir PWM sinyali gönderirsem (5v dc motor için hız ayarlı PWM sürücüsü ile mesela. Veya LED dimmer ile. Bildiğim kadarıyla LED dimmer da PWM gönderiyor) kartı çalıştırabilirim.

Peki bu röleyi nasıl devre dışı bırakabilirim? Yani konsol komut verdiğinde röle NC konumuna geçiyordur herhalde. Bu durumda ben röleyi sürekli NC gibi kandırırsam kart çalışacak gibi. NC konumunda iken birleştirdiği 2 yolu birbirine lehimlersem sürekli NC olmuş olur mu?

Röle şu HRS4H-S-DC12V

Bu röle NO iken NC olduğunda sağ üstteki pin ile ortadaki pini birleştiriyorsa(?) ben bu iki pini birbirine lehimlersem röleyi aslında devre dışı bırakmış olur muyum?

@togitogi abi sen de gel lütfen.

IMG_20161022_164717.jpg
 
Zaten öyle yapacağım. Şalter ortada iken röleyi keseceğim. Çalışmayacak yani. Sadece mantık olarak hatalı mıyım onu merak ediyorum.
 
Mantıken doğru fakat akış diagramı bilmediğimden net konuşamıyorum, pc gibi goog veya pwr ok sinyali de alması gerekebilir ki devam etsin.
 
PS_On gibi ... Ha gördüm PWR OK
atx_connector_20_24pin.jpg


@Suat_Korkmaz Ankarada endüstriyel kart tamircileri yok mu bu işlere onlar bakıyor aslında?
 
Bilmiyorum malesef.
 
Yoo bir şey yapmadım. Akşam dikkatli bakıp yazayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,842
Mesajlar
920,916
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst