Kesici açma sorunu?

...Kesicilerin açma süreleri ayarlama diye bir saçmalık olamaz. Ama olsa da, belki en başta söylendiği mantıkla, sadece gereken kesici açılacak şekilde iyi düşünülmesi lazım...

---------------------------------------------
"Ne yapacağınıza karar vermek,
sonuçlara varmanın yarısıdır..."
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bizim de röle koordinasyonuyla ilgili değil ama kesici açmasıyla bir sorunumuz var. Yaklaşık 3 4 aydır bir arızamız var ama sebebini bir türlü bulamadık. Bazen her gün, bazen haftada bir iki gün açıyor ama açma saatleri değişmiyor. Mutlaka sabah saat 6:30 ile 7:30 saatleri arasında faz topraktan açıyor. Bütün direkleri dolaştık izolatörlere tek tek baktık, camperleri yeniledik, parafudrları iptal ettik, ağaçları kestik tüm özel trafoları dolaştık ama arıza kaynağı olacak bir şey bulamadık. Zaten periyodik olarak açmasının ağaçla veya kuşla ilgili birşey olması ihtimalini ortadan kaldırdığı aşikar. Röleyi kesiciyi değiştirdik ama sonuç alamadık. Acaba bu periyodik açmalara bizim aklımıza gelmeyen bir şey sebep olabilir mi diye sorma gereği hissettim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,069
Mesajlar
922,984
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst