en düzgün ve kaliteli olan akım rolesi olayına gelince notr gider, kesiliir, aksar, şebekeden veya devreden geri besleme gelir anında devredeki eneriiyi keser bi hafta tatilimde fabrkadaki arkadaslarda bu yüzden 2 gün arıza aramışlarlefati ' Alıntı:eğer fazlarda dengeli dağılım varsa sorun olmaz ama dengesiz dağılımda ki %90 da genelde böyle olur.Elektronik cihazlar çatır çatır yanar
edremit ' Alıntı:1- Şaltere, sigortaya...nötr bağlanmaz diyen arkadaşlar 4 kutuplu T.M.Ş veya otomatların 4 kutuplarının yedek olduğunumu sanıyorsunuz. Faz nötr kesicilere yada 2 fazlı sigortalara fazladan para vermemizi mantıksız mı buluyorsunuz. Yada bizim (ihtiyaç durumunda) bunları alıp su tesisatını mı bu şalterin boştaki kutbu üzerinden geçirdiğimizi düşünüyorsunuz.
Daha otomatik sigortalar yok iken eski daire panolarında (şaç panolarda) son derece kalitesiz şalterler vardı. Şalteri aşağıya indirdiğinizde yeşil bir eteket yukarıya kaldırdığınızda kırmızı eteket görülürdü bu şalterler dahi 2 kutupludur.
2- Nötr önce kesilirse ne olur (bilgisayarlara etkisi) sorusunun cevabını verebilmek için sistemin 1 fazlı mı, 3 fazlı mı olduğunu bilmek gerekir. 3 fazlı ise yüklerin dengesini ve şalterin yerini bilmek gerekir. Ayrıca tesisatın sağlam olup olmadığını ve topraklamanın sistemini (toprak -toprak, toprak nötr...) bilmek gerekir.
3- Kaçak akım rolelerinde mekanik - Elektronik tipler vardır sitede yeterince bilgi olduğunu sanıyorum. Rica ederim burada çin malı , çalışmayan, %90'ı köprülenmiş şu dandik şeyleri kaçak akım rolesi olarak zikretmeyin.
4- 1 fazlı sistemlerde nötrün önce kesilmesi zarar vermez (doğru tesisatta). 3 fazlı sistemlerde yüke ve şalterin yerine göre çok şey değişebilir. (tesisat doğru dahi olsa).
En basit örnek ile 30 daireli bir apartmanda R fazından 10amper, S fazından 18amper, T fazından 65amper çekildiği bir sırada apatman girişindeki T.M.Ş den nötr'ü çıkartırsanız T.M.Ş den sonraki nötr kablosu üzerinde yıldız noktası (0 noktası) oluşacaktır. Apratmandaki cihazlar bu 0 noktasını nötr olarak referans alacaklar ve çalışmaya devam edeceklerdir. Böyle bir dengesiz üçgende (hesaplamadım ama) fazlarda 200 volt ila 250 volt arası voltaj görülmesi gerekir.
edremit arkadaşım apartmanda nötr kablosu çıkarılınca cihazlar nasıl çalışır?olayı kavrayamadım?edremit ' Alıntı:4- 1 fazlı sistemlerde nötrün önce kesilmesi zarar vermez (doğru tesisatta). 3 fazlı sistemlerde yüke ve şalterin yerine göre çok şey değişebilir. (tesisat doğru dahi olsa).
En basit örnek ile 30 daireli bir apartmanda R fazından 10amper, S fazından 18amper, T fazından 65amper çekildiği bir sırada apatman girişindeki T.M.Ş den nötr'ü çıkartırsanız T.M.Ş den sonraki nötr kablosu üzerinde yıldız noktası (0 noktası) oluşacaktır. Apratmandaki cihazlar bu 0 noktasını nötr olarak referans alacaklar ve çalışmaya devam edeceklerdir. Böyle bir dengesiz üçgende (hesaplamadım ama) fazlarda 200 volt ila 250 volt arası voltaj görülmesi gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?