klima soğutmuyor

conrad87

Üye
Katılım
30 Haz 2009
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar.
işyerinde kullandığımız,cnc'nin spindle'ını soğutan bi klimamız var.klimanın pervanesi devamlı dönüyor.ama soğutma yapmıyor.normalde 22derece olması gerekiyor,şuan 36derecelerde dolaşıyor.bu klimanın arkasında küçük siyah bi tüp var.o çalışmıyor.devreyi kontrol ettim.kontaktöre enerji geliyo,sonra termikten geçip bu siyah tüpe gitmesi gerekiyor ama termikten enrji geçmiyor.nereye bakmalıyım,doğru yeremi baktım acaba??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Enerjiyi kesin termiğin ohm değerini ölçün kısadevre olması gerekiyor.

sizin siyah tüp dediğiniz kompresör olmalı. onunda elektrik girişinde soket olacak röle şeklinde onuda sök kompresörde 3 uç göreceksin. bu uçların birbiri arasında ohm değerlerini ölçüp bak. mesela iki uçta 12 ohm diğer uçta 24 ohm diğer uçta toplam 36 ohm gibi değer görmeniz gerekiyor. çünkü kompresörün içinde ana sargı ve yardımcı sargı seri duruyor. 3. uçta toplam ohm değerini görmelisiniz.

Eğer termik kısadevre değilse yani düşük ohm görmüyorsanız sıkıntı ondadır. Değiştirip denemelisiniz.

kolay gelsin..
 
eyvallah kardeşim.termiğe baktım.kısa devre göremedim.ama omaj da göremedim.bu termiğin yanında bi tane daha var.onada baktım.o kısa devre.yani bu durumda termiği değiştirmeliyim galiba.
 
şunuda söylemeliyim.bu termik röle,kontaktörle akuple biçimde bağlı.
 
merhabalar , cnc tezgahlarında kullanılan soğutucular genelde oilmatik yada habor markalı oluyor özellikli olanlarda inverter kompresörler de kullanılıyor.eğer besleme 220 volt trifaze ise dışarıdan 380 volt trifaze ile kesinlikle beslemeyin.sizin yapmanız gereken ilk şey kompresöre besleme voltajının gelip gelmediğidir.eğer voltaj geliyorsa sorun kompresördedir.voltaj yoksa besleme ve kontrol kartlarındaki role çıkışlarını kontrol etmelisiniz.genellikle karşılaştığımız sorun kart kontrol arızalarıdır.sistem hakkında detaylı bilgi verebilirseniz yardımcı olurum.selamlar iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,066
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst