Koşu bandı tavsiyesi

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım koşu bandı tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Kullandığınız memnun kaldığınız koşu bandı var mı? Bilgi verirseniz memnun olurum. Saygılar...

daha önce koşu spor salonunda bandı kullanmıştım hoşuma gitmemişti. doğal gelmiyor. bir süredir eliptik bisiklet kullanıyorum bana koşu bandından daha iyi gibi geldi.

Aynı fikirdeyim, koşu bandi cidden bir süre sonra; evde yer işgal etmekten başka işe yaramayacak. Park ta koşuyu tavsiye ederim. Koşu bandını tercih etmenizin sebebini bilemiyorum ama size başka bir tavsiyem var, hafifi bir crossfit antremanı (özelliği, neredeyse tamamen aletsiz olmasıdır).

Burpees isimli hareket. Bu hareket akademik bir sistem ile oluşturulmuştur ve uygulaması cidden kolaydır.

10 tekrar 5 set tavsiye ederim, tüm kasları çalıştırması ve metcon (metabolik kondüsyom) için en iyi harekettir (not hızlı yağ yakar ve aslında vücudunuzun ne kadar zayıf olduğunu test edersiniz.

Çalışma setini şu şekilde de uygulayabilirsiniz:

3 tekrar / 10 sn dinlen.

6 tekrar / 10 sn dinlen.

9 tekrar / 10 sn dinlen.

12 tekrar / 10 sn dinlen.

9 tekrar / 10 sn dinlen.

6 tekrar / 10 sn dinlen.

3 tekrar / 10 sn dinlen.

bu seti 3 tekrar yapın ve bitirin.. nefes nefese kalmanız çok çok normal.

Dışarıdan bakıldığından o kadar kolay görünüyorki anlatamam, ama uygulamaya geldiğinizde (ilk seferlerde 3. - 4. den sonra şişiyor insan).

dipçe: 10 tane yaptıktan sonra lütfen kulaklarımı çınlatmayın :)

anlatan basit bir video:

Hocam bir köpek al seni kovalasın yada birlikte koşun :D Sivas kangal tarzı olursa iyi koşarsın.

Koşu bandı falan almaya kalkma belli bir süre sonra bir kenara atıveriyorsun. Bende eliptik bisiklet var evde yüzüne bakan yok öyle durup duruyor :D

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz arkadaşlar ama durum biraz farklı. Nihayetinde bu forumda kardeş gibi olduk. Oğluma yeni bir kardeş geliyor inşallah. Eşim oğlumdan dolayı çıkıp yürüyüş yapamıyor. Malüm ben de o da sınıf öğretmeni. Ev işleri küçük çocuk da oldugu için yürüyüş yapamıyor. Doğumun rahat gerçekleşmesi için yürüyüş yapması lazım, söylediğim sebeplerden dolayı çok sık yürüyüş yapamıyoruz. Onun için koşu bandını düşünüyoruz.

Gözünüz aydın olsun :)

Akraba ve ya arkadaş refakatinde yürüyüşü tavsiye edelim, koşu bandının ömrü en fazla 2 ay. Sonrasında cidden yer kaplayacak.

Apartmanda oturuyorsanız kullanamazsınız hocam.

Saygılar...

Alacağınız koşu bandında emniyet anahtarı olmasına dikkat edin. belli bir süre sonra kenarıya atılma ihtimali %90 olduğu için (genelde tüm tanıdıklarımda öyle olmuştur.) ucuz bir model seçebilirsiniz.

Neden Sayın Yöneticim?
Alperin demek istediği apartmanda çok gürültü yapmasından dolayı olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri