Kombi Jeneratörle Neden Çalışmaz?

arkadaşlar çin malı jeneratörlerin ikazsistemi elektronik böyle oluncada bolca harmonik üretiyor kombi kartıdaa arızs algılıyor çalişmiyor senin yapacağın kondansatörle ikaz yapan regüle sinüs altarnatörlü birjeneratör alman sine wave terimi ups leriçin veinverterler kullanılır jeneratör kullanılırken Şebeke nötürünün kesilmemesi gerekir harmonikleri bastırmak için kolay gele
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ferit bey, jeneratör kullanırken şebeke nötrünün kesilmemesi gerekir dediniz harmonikleri bastırmak için.. bir kaç kişi de kesinlikle şebeke nötrünü kullanmamalısın dediler.. şimdi iyice arada kalmış durumdayım.. Öncelikle bu harmonik dediğiniz şeyler nedir? ne zararı vardır nasıl önlenebilir?
 
Kombinizi çalıştırmadan önce kombiye paralel bir adet adi tip bir lamba takın (eski akkorlardan 60W-80W yada 100W) lambayı ilk önce çalıştırın,lamba çalışıyorken kombinizi çalıştırıp tekrar denermisiniz?
 
sayın arkadaşlar, arkadaşın dediği nötr kesme olayınını bir çözelim. arkadaş, jeneratör fişini evin herhangi bir prizine taktığını söylüyor nötr kesmeden, fişin ters takılması durumunda neler olur, dışarıyada besleme yapmış olmaz mı, buda jeneratörü zorlayıp arıza yapmasına neden olmaz mı. eğer oluyorsa bu jeneratör bu şekilde nasıl çalıştırdı.birde monofazede jeneratörde iki ucundada kontrol kalemıyle bakıldığında enerjı gözükür, normal şebeke faz nötr olayı gibi değildir.
 
bekir bey, peki ben şebeke nötrünü kesmelimiyim yoksa kesmesem de olur mu? (şu an olduğu gibi) kesmezsem ne gibi tehlikesi veya zararı olabilir?
 
faz kesildikten sonra jeneratörün herhangi bir kutbu nötrlenirse obir kutbu otomatik olarak faz olur, monofaze jeneratörde faz nötr yoktur iki kutbunda toprağa referansı eşit olduğu için jeneratör devreye bağlı değilken her iki kutubta 110 vot ölçersiniz, şebekeye besleme yapması için iki kutubunda bağlı olması gerekir ,kolay gele.
 
ferit bey bu durumda, jeneratörü daireye bağlarken şebekenin hem fazını hem nötrünü keseceğim. jeneratörün 110 Voltluk kutuplarından birini toprağa bağlayacağım bu durumda o kutup nötr olmuş olacak ve bu şekilde daireye bağlanacak. doğru anlamış mıyım?
 
sayın müverrih bey sonuc ne oldu sorun cözüldümü merak ettik bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler
 
şebekenin sadece fazını keseceksiniz nötr kalacak sigortaları indirmeniz yeterli.
 
şebekenin sadece fazını keseceksiniz nötr kalacak sigortaları indirmeniz yeterli.

İşte herkes böyle yapmamam gerektiğini, şebekeden gelen nötrü de kesmem gerektiğini söylüyor. Ama jeneratörün iki kutbunda da elektirik var, şebekenin nötrünü de kesersem iki kutuptan elektirik vermiş olacağm tesisata bu durumda ne olacak diyorum kimse bilmiyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,910
Mesajlar
921,612
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst