Acayip arada kalmış durumdayım. Kaç gündür araştırıyorum, buraya üye olma nedenim de yazılanları (linkler üye olmadan görüntülenemediği içindi) görebilmekti.
İlk başta 2 zamanlı 4 zamanlı ayrımı vardı, ne olduğunu öğrendik ve 4 zamanlıda karar kıldık sonunda. Sonra jeneratörlerin verdiği
Elektrik düzensiz olduğu için
Elektronik cihazlarda sorun çıkarttığını öğrendim (bilgisayar, TV vb...) ve sorunun çözümü olarak inverter'lı modeller çıktı karşıma. Sonra bazı kombilerin bu cihazlarla çalışmadığını öğrendim. Şimdi de inverter'lı yerine düz jeneratör alsaydınız daha iyi olurdu denildiğini görüyorum. Kafayı yememek elde değil. Aşağıdaki modeller arasında gidip geliyordum ama model seçimine geçmek için halen erken anladığım kadarıyla.
YK2900i (inverter'lı ama sanırım tam sinus değil bu. Bu markanın YK2600i ve YK3900i modeli tam sinüs gibi duruyor resmi sitesinde ama bunlarda TR'de satılmıyor herhalde)
Kama IG1000
Kama IG2600
Aksa AAP-1000i
Aksa AAP-2000i
(Kama ile Kipor aynı marka)
Aslında yk2900i'yi fiyatı ve gücüne göre boyutu nedeniyle seçmiştim ama sanırım bunu almam. Diğerlerinin ise boyutları çok daha küçük ancak 1000'likleri bile yk2900i'den daha pahalı. Benim asıl amacım kombi çalıştırmak olmasına rağmen, yazın buzdolabı için de kullanmak iyi olurdu.
Peki bu inverter'lı olanların problemi tam sinüs vermemesi ise normal jeneratör alacağız, bu meretler de hassas elektronik cihazlarda sorun çıkartıyormuş, her alete farklı cihaz mı alacağız şimdi? Ya da hassas cihazlar için jeneratör arkası regülatör kullansak nasıl olur?
Regülatör voltajı sürekli 220'de tutabilir ama ya cihaz 50hz vermiyorsa, bunu da düzeltir mi? Regülatörün oluşturacağı yük jeneratör için fazla olur mu?