mistafa
Üye
Merhaba, 35 dereceye ayarladığım suyu 70 dereceye kadar ısıtıyor sonra gazı kesiyor bu da dengesiz bir sıcak bir soğuk akmasına neden oluyor. Kombi uzun süre kullanılmadığı için filtresi ve plakalı eşanjör(su sıcaklığı dengesiz olduğu için) olmak üzere temizledim. Kombide iki çeşit ntc var biri üç yollu vanaya giriş hattında bakır boruya yüzeysel olarak bağlanmış diğeri çıkışta dalma tip ntc sensör var. Şimdi gaza sen çok ısıttın biraz dur diyecek eleman hangisidir veya bunların dışanda bir şey mi? Yüzeysel sensörü çıkarıp multimetre ile ölçtüm ısıtında değeri düşüyor. Dalma tip sensörü çıkardığımda ise üzerinde yeşillenme krozyon vardı şüphelendiğim parça bu ama ısıtında soğutunca değerlerde oynama oluyor ama belkide istenilen seviyede doğru değerleri göstermiyor. Sıcaklığı gösteren sensör yüzeysel olansa doğru değeri gösteriyor onu değiştirmeyi düşünmüyorum gazın kesip açan dalma tipi sensörse onu değiştireyim diyorum ama yanlış parçayada para vermek istemiyorum anlayan ustalara sorayım dedim sizce sorun dalma tip sensörde mi yoksa sorun başka bir şey mi?
Kombi protherm lynx bunlarda parçaların resimleri:
Kombi protherm lynx bunlarda parçaların resimleri: