kombipompası devir daim hızı.

teknokit

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
67
arkadaşlar demirdöküm kombinin altında devir hızını ayarlayan altıgen bir ayar vidası var.kitabından okudum ama ben böyle 1-2-3 gibi bir buton veya komütatör bekliyordum.baktım 0---->F diye bir de işaret var.bu nasıl ayarlanıyor.
 
pompanın markası grundfos veya vilo mu? bahsettiğin işaret kısmı pompa elektrik bağlantısının olduğu siyah plastik kapağın üzerindemi?
gördüğün parçanın üzeri sanırım bir düz tornavidanın ağzının girebileceği bir yuvaya sahip ve döndürebiliyorsun veya o kısım komple dönüyor da olabilir. Bu dediklerimi fazla zorlamadan yapınız çünkü altında hassas plastik bir kol var. Hızlıdamı yavaştamı olduğunu anlamanın en basit yolu çevirmeden önce bir tornavidaya kulağınızı dayayarak pompaya yerleştirin ve öylece çevirin. sesten çok kolay anlayabilirsiniz. 2. yöntem ise pompanın tam tam ortasında metal bir kapak olur çoğunlukla. korkmadan orayı açabilirsiniz. su akacak diye korkmayın aksada çok az akar. açıp oradan dönen kısımı gözlemleyebilirsiniz.
Ayrıca pompanızın gücünün düştüğünü düşünüyorsanız, kombi kalorifer tesisat dönüşündeki filtreyi önce kontrol edin ve sorun çözülmüyorsa, pompanın arka kısmı salyangoz kısmınında temizliğini yapmanız gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,815
Kullanıcılar
451,314
Son üye
teslamotor

Yeni konular

Geri
Üst