Hırçın 41
Profesyonel Üye
Normal şartlarda trafosu olan işletmelerde, trafo kayıplarının neden olduğu yükün parasını alabilmek için sayacın akım trafosu bağlantısı trafo girişine yani O.G. kısmına yapılır. Belli ki sizde özel bir durum var. Ama benim anlayamadığım şu: Sayacınızın ve reaktif rölenizin akım trafoları aynı yerde (yani A.G. kısmında) ise siz neden 15 KVAR'lık sabit kondansatör grubu bağladınız?
Sizin verdiğiniz bilgilerin hepsinin doğru olduğunu varsayarsak; fatura açısından bağladığınız sabit kondansatörün hiç bir anlamı yoktur. Yani bağlamasanız da olurdu.
Sn Selcukxp'ye enerjiyi O.G.'den başka bir şahıstan mı alıyorsunuz, kök hücre içinde ölçü hücresi mi? var, size enerji veren bu sayaçtan mı ödeme yapıyor diye sordum tam cevap alamadık.
Sabiti nereye bağladığınıda bilmiyoruz açıklamadı. Eğer durum bahsettiğim gibi ise Trafo çıkışındaki AG ana şalter öncesinden bağlanmalı sabit kondansatör.Çünkü abone sayacı kök kabindeki ölçü hücresinde.
Yakın olsaydı gidip bakmak isterdim açıkcası Sn Selcukxp epey uğraşmasına rağmen sorunu çözemedi galiba.