fields_of_gold
Üye
Merhabalar, bugün takibini yaptığım bir firmamda kompanzasyon panosunda şöyle bir sorunla karşılaştım. Mevcut 12 kademeli bir pano 1000 kva trafosu var. Üzerinde ki tüm ürünler Siemensin (KONTAKTÖR kondansatör w otomat ) reaktör değerin biraz yüksek olduğunu görüp kapasiteleri ölçtüm 10 kademe birden ya tek faz ya 2 faz yada hepsi sıfır veya sıfıra yakın değerler veriyordu. Sonrasında kontaktörleri kontrol ettim ve en son otomatlar. Karşılaştığım durum 10 kademede birden fazla arası gerilim otomat girişlerinde 380 iken otomat çıkışında çok çok farklı değerlerle karşılaştım sıfır olan 100 v, 0.56 vs. Durum 10 tane sigortanın bir an bozulduğunu gösteriyordu. Emin olmak adına kondansatör ve KONTAKTÖR kademeli olarak çıkartıp yine ölçüm yaptım sonuç yine aynı. Vede bu panoyu 2 gün önce bürün kontrollerini yapmıştım. Demem o ki 10 tane Sigorta aynı anda nasıl birşeye maruz kalır da çıkış vermez ve buna ne sebeb olur... ? Harmonik ilk aklıma gelen şey oldu. Bunun için ayrı bir çalışma yapacağım ama bulunur sebeb bilmiyorum? Şimdiden teşekkürler.