EPDK uygulama usul ve esasları madde 2,4 de 9Kw(dahil)reaktif bedeli alınmaz ifadesi var.
Fahri Bey kompanzasyon yapmak zorunda diye yazmış.Ama Tedaş çalışanlarının kombi sayacı olan abonelerin kompanzasyonunu denetlediğini görmedim

fahri bey kompanzasyon yapmak zorunlu derken, cezaya giriyor anlamında demiştir, çünkü tedaşın kompanzasyon uygulatmak gibi bir yaptırımı yoktur. Tedaş oranlara bakar sınırları geçti ise cezayı yazar gider.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomasyon"www.epdk.gov.tr/tarife/elektrik/perakende/ek/EK5.doc"]www.epdk.gov.tr/tarife/elektrik/perakende/ek/EK5.doc[/URL]
EPDK 'nın "Perakende Satış ve Tarife Yapısında Kullanılan Usul ve Esaslar" ilgili yönetmelikde 2.4. Reaktif Enerji Tarifesi: maddesi d bendinde aynen şöyle yazıyor
"Mesken aboneleri dışında kalan tek fazla beslenen abone ile bağlantı gücü 9 (dokuz) kW'a (dahil) kadar olan aboneye ve yürürlüğe konulan elektrik enerjisi satış tarifelerinde reaktif enerji bedeli belirtilmemiş olan abonelere reaktif enerji tarifesi uygulanmaz." , burdaki bağlantı gücü sözleşme gücü tedaş sözleşme gücü olarak kurulu gücün 0,6 katını alıyor, yani kurlu güç 15 kW oluyor.

Peki sözleşme gücü 9kw üzerinde olan villalara kompanzasyon yapma zorunluluğu var mı? Cümleyi anlayamadım pek de.
 
Sayın ali4592518 ilgili maddede mesken aboneleri dışında kalan diyor villa da mesken abonesi grubuna girdiğinden kompanzasyon zorunluluğu yoktur.
 
Sayın ali4592518 ilgili maddede mesken aboneleri dışında kalan diyor villa da mesken abonesi grubuna girdiğinden kompanzasyon zorunluluğu yoktur.

"Mesken aboneleri dışında kalan tek fazla beslenen abone ile bağlantı gücü 9 (dokuz) kW'a (dahil) kadar olan aboneye ve yürürlüğe konulan elektrik enerjisi satış tarifelerinde reaktif enerji bedeli belirtilmemiş olan abonelere reaktif enerji tarifesi uygulanmaz."

Yönetmelikleri yazan adamlardaki uzun cümle yazma merakı öldürüyor beni. Burda bence anlam düşük. Ben kırmızıyla yazan yerden aynı şeyi anlamıyorum. Mesken abonesi olmayıp tek fazla beslenen abone şeklinde anlıyorum Ama ugulanmıyor diyorsanız tamam o zaman.
 
Yönetmelik çıkaran uzmanlar sosyal bölüm mezunu insanlar oldukları için belagata önem veriyorlar, süslü cümle kurmayı seviyorlar, neyse dediğiniz doğru aslında orda virgül eksikliği var cümlenin doğrusu "Mesken aboneleri dışında kalan, tek fazla beslenen abone ile bağlantı gücü 9 (dokuz) kW'a (dahil) kadar olan aboneye ve yürürlüğe konulan elektrik enerjisi satış tarifelerinde reaktif enerji bedeli belirtilmemiş olan abonelere reaktif enerji tarifesi uygulanmaz." olması gerekirdi.Ayrıca 5kw 'dan büyük güçlü yerlerde tek fazdan besleme verilmiyor, yani her durumda tek fazlı aboneye reaktif enerji tarifesi uygulanmaz.
 
Kompanzasyon tarifesinde, kilit ifade, KURULU GÜÇ ifadesidir.Sözleşme gücü,kurulu gücün
0,6 kadar alınır.50X0,6 = 30 kw lafı,buradan çıkan ve genelde yanlış anlaşılmaya neden
olan laftır.
 
lafmıdır sözmüdür bilmiyorum ama sını 30kw dır..................
 
selam degerli dostlar bulundugum tesisde bu gune ait degerleri size veriyorum hesaplamalarda kendim hata yapmış olabilirim tabloya bakarak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler (1.8.0)495.322 (5.8.0)42.186 (8.8.0)29.110
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,326
Mesajlar
925,325
Kullanıcılar
451,779
Son üye
Faitheden

Yeni konular

Geri
Üst