Soruların bazılarını bvende cevaplamaya calısayım.
4. 40 kw.lık motorun güç sayısı, yüklenmesıne göre değişir, düşük yüklerde, güç kat sayısı düşük, motor yuklendıkçe de yuksekdır,
9. 0,9 enduktıf ve 0,7kapasıtıf tangantlarını bulup, 0,9 un tangantından 0,7 nin tangantını bularak, cıkan "K kat sayısını mevut güç KW, ile çarparız..
5-6. Deşarj dırenç ve bobini; konsansatörde gerılım kesıldıgınde, uclardakı mkalan gerılimi tehlıkesı sevıyeye ındırmeye yarayan direnç ve bobın lerdir..
14. Motor girişine reaktöre konursa, motor gerilimi bir miktar düşer (Bu cevap Sn Ethem GÜner'den kopyadır, dürüst olayım.
16. Yıldız /üçgen motora, kontaktör çıkıslarına dırekt kondansatör bağlanırsa, a) yıldız dan üçgene geçişde kondansatör ve dolayısıysla motor uclarında gerilim yükselmesi olur.Ayrıca, bagflantı termıkröle cıkısından yapılmıssa, motorun çekeceği akım azalacağından, yenı çekılenakıma göre termık akımı düşürülmelidir..
19. Harmonık belırtılerınden bazıları, a)elektronık kartların sık sık bozulması, b) kondansatörlerın sık sık bozulması,
20. Sistemden kapasıtıf yük cekılıyorsa, analızor den veya RKG nın göstergelerınden okunduğu kadar reaktör baglanmalıdır
21. Benım başıma gelenı anlatayım, gerılım kesılıp gelmelerınde trafolar da delınme oluyordu, kablo uclarına
Parafudr bagladık, Sızzın önerınızde dınlerım tabiiki,,
24. Kondanstörlerın harmonıukden etkılenmemsi için, önlerıne reaktör bağlamalı, ve/veya (bır önlem olarak) daha yuksek gerılımlerrde 500-550 V, gıbı degede kondansatö grupları seçilmelidr.
25. Reaktif güç; sistemde mevcut trafo, balast, elektrık motoru gibi bobinli alıcıların çalışabıllmeleri için gereklı olan mıknatıslanma akımıdır.
26.Sistem cosinüsü, *,8 den 0,98 e yukseltılırse, o kablodan gecen akım da artar.
27,Kondansatör gruplarında, 1-2-4-8 sıralama; ılk kondansatörün katları olarak, diğer grupları secme ve yerleştırmedir.(mısal;5-1-20-40 kVAR gibi)