Kompanzasyon için Güç Analizi

mkpaşalı ' Alıntı:
güç analizi kondansatör hesapları yapan proğramı banada yollarmısın arkadaşı şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

Sayın mkpaşalı

Kompanzasyon hesap programı ektedir, fakat en iyi ve en sağlıklı çözüm hesabınızı işletmenizin durumuna göre sizin yapmanızdır.
 

Ekli dosyalar

  • kompanzasyon.rar
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • Kompanzasyon Hesap Programı - Elektropan.rar
    296.9 KB · Görüntüleme: 15
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
teşekkürler sayın durceylan ve roboelektronik +p
 
Teşekkürler durceylan. Hazırladığın dökümanı inceledim ve sistemimdeki dengesizliği çözdüm. Gerçekten hazırladığın döküman mükemmel. 2 Noktada daha sorunum var, bir yerde takılırsam eğer seninle telefonda görüşme imkanım var mı?
 
selamlar;
Bu rölelerin hemen hemen hepsi analiz yaptığını iddia ediyor.Ama ben hiç sayacımla rölenin değerlerinin tuttuğunu görmedim(sayacım ABB yeni adıyla elster)
Tamam ben talihsizim zaten de benim sayacım da mı sorun var yoksa rölelerde mi.Entes ve kael kullandım her ikisi de sayaçtan farklı gösteriyor.Hatta enteste 6 tane olması lazım hesaplama yöntemi var. tanesi digital sayaçlar için.hiç bir programında tutturamadım.Bu arada Abb sayaç kullanıp benzer sıkıntılar yaşayan var mı?
 
Sayaç ile kompanzasyon rölesinin sayaç değerlerinin birbirini tutmaması normaldir. Her cihazın belirli oranda okuması hatası var. Okuma hataları, rölede %1 negatif veya pozitif sayaçta da %1 pozitif veya negatif olma ihtimalini de gözönünde bulundurursak, hele hele okuma hatası birinde negatif yönde diğerinde pozitif yönde ise fark büyük olacaktır. Ancak yinede, üç aşağı beş yukarı benzer olacaktır.
 
durceylan hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim...
+p
 
durceylan ' Alıntı:
Sayaç ile kompanzasyon rölesinin sayaç değerlerinin birbirini tutmaması normaldir. Her cihazın belirli oranda okuması hatası var. Okuma hataları, rölede %1 negatif veya pozitif sayaçta da %1 pozitif veya negatif olma ihtimalini de gözönünde bulundurursak, hele hele okuma hatası birinde negatif yönde diğerinde pozitif yönde ise fark büyük olacaktır. Ancak yinede, üç aşağı beş yukarı benzer olacaktır.
hocam yüzde 1 değil yüzde 5 e bile razıyım ben.Röleye göre indüktif/aktif oranı %5 sayaca göre %25 gibi büyük farklar.Keza kapasitifte de öyle.Yine kael rölede malumunuz sayacın o anda ne yazdığını hesaplayıp devreye kondansatör alıyor ya da azaltıyor.Onda da kapasitif %2 gidiyorsun diyor ama ben indüktif yüzde bilmem kaç gidiyorum.Çok ilginç...
 
Mustafa kardeşim,
Bir arkadaşım Ş.Urfa Güven Otel'in kompanzasyon sistemini ekr24k röle ile kurdu. sistem kurulmadan önce %85 endüktif ve %210 kapasitif yazıyordu. sistemi ekr24k ile kurduktan sonra şu anda %5 endüktif %4 kapasitif yazıyor. Arkadaşım çok memnun. Benim sadece güç analizi konusunda yardımım oldu. İşi röle bitiriyor. Bahsettiğiniz diğer marka cihazın çok çok farklı sonuçlar çıkarması garip bir durum. Cihaz bozuk olabilir. Veya cihaz sağlam ama sistem yanlış bağlanmıştır. Görmek lazım.
 
arkadaşlar ben bu konularda yeniyim size bişey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
şimdi düşünelimki 50 kw lık kurulu göce sahip bi tesisimiz olsun. bu tesisin kompanzasyonu yapmak istiyoruz ve cosq=0.98 değerine ayarlamak isiyorum. buna göre kondansatör hesabı yapacam.
peki verilen güç degerinden hesaplama yaparakmı bastaki (kompanzasyon yapılmadan önce ) cosq degerini buluraz yoksa işletme sahibi kurulan sistemin en bastaki cosq değerini bize verirmi.?
 
Sayın tutalia

Eğer işletmeniz yeni kurulmuş ise, size cosfi'yi kimse vermez, ortalama bir cosfi değeri ile hesabınızı yaparsınız. Sisteminizin bilgisi çok önemli, fazlar arası dengesizlik olup olmadığı, yüklerin değişimi gibi. Ayrıca röle ayarlarınızı iyi belirlemeniz gerekiyor.
Bunlar kabaca hesaplar, sistem hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz, gerekli hesaplamaları çıkartabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,080
Mesajlar
923,073
Kullanıcılar
451,371
Son üye
yokedici.2001

Yeni konular

Geri
Üst