Kompanzasyon Yeni Tebliğ

* Bende merak ettim Sn. kumlu84'in söylediklerini, böyle bir çalışma mevcut mu, böyle bir yönetmelik vardı ama üzerinde durulmuyordu.

* Tedaş yönetmelikte geçen akım ve gerilim harmonik sınırı nedir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
* ÇALIŞIYORMUŞ ? HIMM


* sn kumlu 84 çalışıyormuş bırakalım çalışsınlar lar biz var sayımlarla çalışmayalım.

* epdk çalışsın belkide bu kompanzasyonlar sayesinde dogal gazdan elektrik üretmekten vaz geçeriz belkide ... bu hayal gerçi de biz dogal gaza bağlıyız rusyayaa bağlıyız. ... kompanze edelim arkadaşlar belkide birgün bizde bağımsızlığımızı ilan ederiz...

enerjş bağımsızlığı.. bilgi paylaştıkça güzelleşir..
 
Bence bu uygulama tedaş ın yükünü biraz daha azaltacak gibi geliyor
 
arkadaslar 43000wattlık bır aydınlatma kompanzasyonu ıstenıyor yapılacak kompanzasyon nasıl olmalıdır.... cevap beklıyorum sızden sımdıden sagolun
 
ELGIN ELK arkadaşım.Tesisiniz hakkında biraz bilgi verebilirseniz iyi olur.
 
3 adet klıma 5500 watt 380v, 2 adet 2100watt klıma 220v ve aydınlatma ve bılgısayar beslemelerı olan bır proje
 
Sn. ENGİN ELK

* 2 adet klimanız, aydınlatma ve bilgisayar yüklerinizin fazlara dağılımı nasıl, zannediyorum fazlar arasında dengesizlik olacaktır. Bu yüzden bu yükler için monophase kondansatör kullanmanız yararınıza olacaktır.

* 3 adet, 3 faz beslemeli klimalar için threephase kondansatör kullanmanız iyi olacaktır.

* Kondansatör hesabı için bunları ayrı ayrı göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca lambalar elektronik balastlı ise ve sanırım ağırlıklı bir yükte olacaktır ve ek olarak bilgisayarlar olsun harmonikli akım ve gerilim çekeceklerdir. Yani bahsettiğim yükler nonlineerdir. Bu yüzden oranlarınızda sorun yaşayabilirsiniz, bundan dolayı olabildiğince hassas bir kompanzasyon yapmalısınız.
 
Slm. kolay gelsin. size bir sorum olacak bu kompanzasyon hakkında bilgileriniz sağlam mı eğer sağlam ise sorum şu reaktif güç ve kapasitif güç değerleri ikisi birden cezada ve beyin cos(fi) değrini normal gösteriyor, kontaktörler,kondansatörler sağlam(herşeyiyle),beyin yeni değişti(tek fazlı 8 kademeli) yani kompanzasyon kısmı sağlam artı şuda var sayaçtan alınan aktif değer reaktif değerden küçük. olaylar bunlar bunu nnasıl yola getirebilirim?acil cevap yazılabilirmi. şimdiden teşekkr ederim.

Örnek: Aktif(T)=75; Reaktif(Eri)=109,134; Kapasitif(Krc)=46,562;
 
sinancebeci ' Alıntı:
...reaktif güç ve kapasitif güç değerleri ikisi birden cezada ve beyin cos(fi) değrini normal gösteriyor, kontaktörler,kondansatörler sağlam(herşeyiyle),beyin yeni değişti(tek fazlı 8 kademeli) yani kompanzasyon kısmı sağlam...

Yükleriniz bir fazlı, beyin dediğiniz Reaktif Güç Kontrol Rölesi tek fazlı olduğu için (muhtemelen elektronik) sayacınız hem indüktif hem de kapasitif yazmakta. Sorun buradan kaynaklanıyor.
Kesin çözüm için, ya aynı anda çalışan monofaze yüükleri fazlara dengeli bir şekilde dağıtacaksınız ya da üç fazdan referans alarak kompanzasyon yapan yeni nesil röle taktıracaksınız. Keşke röleyi yenisiyle değiştirirken bu faktörü göz önüne alsaydınız.
 
saolasın bu fikirlerinden dolayı birde şunu deneyebilirmiyiz sayacı değiştirsek sorun gidermi artı dediğim gibi bu değerler arasındaki büyüklük küçüklük (aktif<reaktif) farkı bundan dolayımı kaynaklanıyor yani bizim bu reaktif değer sayaçta neden aktif değerden büyük onu anlamadım ilginiz için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,797
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Geri
Üst