Kompanzasyon Yeni Tebliğ

sinancebeci ' Alıntı:
...sayacı değiştirsek sorun gidermi...
...bu değerler arasındaki büyüklük küçüklük (aktif<reaktif) farkı bundan dolayımı kaynaklanıyor yani bizim bu reaktif değer sayaçta neden aktif değerden büyük ...

Sizin yükleriniz monofaze ağırlıklı ise, röle bir fazlı olduğu için akım trafosunun bulunduğu fazdaki yüke göre kompanzasyon yapacak. Eğer o fazdan (indüktif) akım geçmezse, röle kompanzasyon yapmayacak (Ya da ne kadar geçerse o kadar yapacak. Bu az da olabilir çok da.). Diğer fazlardan akım geçerse, röle diğer fazlardaki akımı göremediği için, duruma müdahale edemeyecek ve sayaç da ördüğü için reaktif yazacak.
Durum bu.

Reaktif (indüktifin) aktiften neden büyük olduğunu anlamak için birkaç cevap gerekebilir:
Sayacınız elektronik mi üç adet mekanik mi?
Mekanikse yakın zamanda faz sıralamalarında değişiklik oldu mu?
Yüklerinizin çeşidini nedir?
Aydınlatmada balastlı armatürlerin çoğunluğu ne kadar?

Bir de kompanzasyon çalışıyor mu? Röle ayarları doğru yapılmış mı? Yanlış ayarlama durumunda da reaktiflerin (indüktif, kapasitif) her ikisi birden cezaya düşer.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Degerli arkadaşlar,
benim hesaplarıma göre reaktif %26 kapasitifte %27 çıkıyor.Bu ay başında fatura geldi reakriften ceza geldi.400kva lık bir trafomuz var.fabrikamız faliyete girmedi daha resmi izinleri var onla ilgili çalışmalar devam ediyor.Anlıyacagınız yük yok devrede diyebilirim.ne yapmam gerekir cezaya girmemek için yardımlarınızı bekliyorum.
 
Sn. abdullah0019

* Endüktif reaktif ve kapasitif reaktiften cezaya girmişsiniz. ( %20 - %15 )

* Trafo boşta çalışıyorsa, yada düşük bir verimle çalışıyorsa kapasitif reaktif meydana getirecektir. Ayrıca zaman zaman makine denemeleri yapıyorsunuzdur. Kanaatime göre bundan dolayı cezai durumdasınızdır. Tesis tam oturmamış durumda olduğu için, en azından oturana kadar, endüktif ve kapasitif oranları ara ara kontrol edip, gerekirse, boşta durumdayken, ekstra olarak kapasitif veya endüktif basarak dengelemeye çalışmak gerekir.

* Tabii bunlar röle ayarlarınızın düzgün olduğunu kabul ederek yapılan yorumlar. Kapasitif - endüktif dengesini cosfi ile oynayarak da yapabilirsiniz.
 
kompazasyonla ilgili bilgiye ihtiyacım var açıkçası hiç bir şey bilmiyorum vede öğrenmem gerekiyo yardımcı olurmusunuz
 
kursu varmı bilmiyorum ama kardeş ben 2 yıldır kafa yoruyorum hala tam anlamıyla şu ayar işini çöze bilmiş değilim
 
Eğer Sakarya elektroPAN şirketine teşrif edebilirseniz, hem teorik ve hem de uygulamalı olarak elektrik teknik öğretmenimizle 1 günlük kursu ücretsiz tesisimizde veriyoruz. Kompanzasyon konusunda kafanıza takılan bütün sorulara cevap bulabileceksiniz.
 
herkese selam yeni üye oldum çok faydalı bilgiler var kolay gelsin
 
bu güzel bir olay ama bence yapılması biraz güç bunca tüketiciye belirli bir zaman verilirse ancak bu sistemi uygular bir anda olmaz
 
değerli arkadaşlar bana entesi föyünü nerden bulabilirim acaba söylermisiniz
 
Sn. bdrhn

* Entes föyü derken tam olarak neyi kastetmektesiniz. Kullanım kılavuzu mu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,814
Kullanıcılar
450,919
Son üye
Otomasyon_35

Yeni konular

Geri
Üst