Kompanzasyon,

MertN

Üye
Katılım
10 May 2012
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
30
Dün usta ile alışveriş için mağazaya girmiştik.Elektrikçi olduğunu söyleyince mağaza sahibi pano gösterdi bakmamız için.
Her ay ceza ödüyormuş. İndüktif yük gösteriyor ve yükler birbirine yakın değil. Biri 8 biri 2 biri 4 falan çekiyor. Bunun sebebi ne olabilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Magazalarda, yükler dengesizdir.Öncelıkle, 3 fazlı Reaktif KOntrol rölesi kullanılacak,monofaze kondansatörler kullanılacak. VE, kompanzasyon tesısı, elektrık alınan şirlete (tedaş vs.) abone olarak kaydedilmişmi ona bakmak gerek.
 
TEDAŞ gelmiş akım trafolarının olduğu panoyu mühürlememiş,panonun kapağı apaçık duruyor öyle.
 
Zeybek ustadın dediği gibi. Monofaze grupları bakılıp ve rölenin 3 fazdan refarans alip almadığinı kontrol etmek gerekir.
 
Mutlaka 3 faz kontrollü reaktif röle kullanılmalıdır. Mağazadaki reaktif röle 3 faz kontrollü reaktif röle ise faz dengesizliğini düzenleyecek uygun kademeler yapılandırılmalıdır.
 
1.yüklerden dolayı dengesiz değerler gösterebilir.Kademeler tekrar gözden geçirilmeli,yetersiz kompanzasyonda olabilir küçük ihtimal.
2.reaktif röleden kaynaklanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,949
Mesajlar
921,965
Kullanıcılar
451,138
Son üye
ilkerx

Yeni konular

Geri
Üst