Kompanze Edilen Bir Sistemde Tekrar Kompanzasyon Olur Mu

DUACILI ' Alıntı:
tamam diyelim uygulamada hata var fakat hiç bir kontaktör cekili degilken bile kapasitif yazması mümkünmü


Hiçbir kontaktör çekili değilken dahi kapasitif yazıyorsa, nedenleri şunlar olabilir;

* Sizin bilmediğiniz yada hatırlamadığınız bir yerde sabit bir kondansatör bağlı olabilir. Bu tarz durumlar zaman zaman olabilmektedir.

* Beslendiğiniz diğer işletme fazla kapasitif reaktif meydana getiriyorsa, bu sizi de etkiliyebilir. Çünkü aynı trafodan beslendiğinizi söylüyorsunuz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
diyelim uygulamada hata var fakat hiç bir kontaktör cekili degilken bile kapasitif yazması mümkünmü

bence kapasitif çıkmamalı bu durumda

olabilir
Peki enerji aldığınız yerde kompanzasyon durumları normalmi bu konuda bilgi sahibimisiniz
 
DUACILI ' Alıntı:
sorunumu tam olarak anlatamadım bir işetmeden enerji alıyoruz ve onların sistemi zaten kompanze ediliyor fakat bizede kompanzasyon panosu yaptırdılar dogrumu dogru ise neden sürekli kapasitif yazıyor
sn DUACILI
peki sizin sayaçlarınız ayrımı,yoksa aynı sayaçtanmı besleniyorsunuz. bu işletmedeki reaktif panonun akım trafosunun nereyi gördüğü önemli.yani sizin almış olduğunuz enerji reaktif akım tr den öncemi, sonramı, bunların bilinmesi gerekir. sistemi biraz daha anlatırsanız.....
 
sistem şudur enerji alınan yer tedaş abonesi ve dogal olarak kompanze sistemi var biz o firmanın kiracısıyız bizim harcadıgımız enerjiyi fiyatlandırabilmek amacı ile sayaclı kompanzasyon panosu yaptırdılar buradaki uygulama bence dogru degil gibi geliyor zaten bize verdikleri enerji kendi sistemleri tarafından kompanze ediliyor ayrıca neden biz kapasitife giriyoruz sistemi hiç kompanze etmedigimiz halde etmedigimiz diyorum cünkü hiç cekili kontaktörüm yok ve ayrıca fazlardan max 1_2 A akım cekiyorum
 
sayacınız elektronik mi yoksa mekanikmi? tüketim cihazlarınız ne tür?kesintisiz güç kaynağı varmı,elektronik balanstlı fuloresan lambalarınız varmı mesala tüketim cihazlarınızı biraz açıklarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
 
sn DUACILI
sizin sayacınız ayrı olduguna göre, diğer tafaf sizi bağlamaz. 1- 2 amperlik yükünüz arkadaşlarında söylediği gibi tasaruf ampul ups vs. ise, sayacınız kapasitif yazacaktır.çok sorun oluyor ise indüktif reaktans bağlayınız.kolay gelsin.
 
Sn. DUACILI

* Daha önce değindiğimiz konularla da çözülemiyorsa, Sn. 1974 burdur'a katılarak, en azından ceza yemezsiniz, şönt reaktör bağlayınız.
 
sizden önceki kompanzasyon sisteminin size bi etkisi olmaz.çünkü sayaç onların sisteminden sonra konulmuş.sizin işletmenizdeki yükler kapasitif ağırlıklı olabilir veya bilmediğiniz biyerde sabit grup olabilir.sisteminizi bi gezin bakın herhangi biyerde sabitde olsa kompanze yapılmışmı.yapılmamışsa sizin yükleriniz kapasitif ağırlıklı olduğundan sizde sisteme endüktif yük verin.bi kompanze işlemi illa sisteme kapasitif yük verilerek yapılmıyor.sizin sistemdede endüktif yük uygulanmalı.kolay gelsin.
 
arkadaşım mesafe fazla uzak değil ise ,ana giriş kablonuza güveniyor iseniz ki sonuç ta kompaze edilmiş bir ana hattan daha az akım geçecektir.kompanzasyon yapmanızın ana panoya bence faydasından çok zararı dokunacaktır,çünkü sizin roleniz kademe aldığında veya bıraktığında ana panodaki rolede buna tepki verecek ve sürekli olarak sık devreye girip çıkma yükleri hissedememek gibi problemler doğacaktır,eğer sayacınız tedaş tarafından abone yapılmamış ise kompanze yapmaya kanaatimce mecbur değilsiniz.bu işin en doğrusu ana panodaki kompanzasyonun tadilat görmesidir kolay gelsin.
 
öncelikle konuya katılan yada katılmayan bütün arkadaşların bayramı mübarek olsun bayram nedeni ile işletme kapalı idi ve kontrol edememiştim enerji aldıgımız yer zaten kompanze ediliyor ve degerleri normal akım trafolarım sayacınki 250/5 REAKTİF GÜC KONTROL RÖLESİNİNKİ 100/5 bu degerler bi sıkıntı yaparmı ayrıca geceleri aydınlatma için 400 wattlık metal hally armatürlerden kullanıyorlar ateşleyicili balanslı bu alıcılar kapasitif yazmasına neden olabilirmi ayrıca şönt reaktör nedir nereden temin ederim ve sisteme nasıl ilave ederim saygılarımla teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…