sinan__
Üye
Meslektaşlar,trafosunun kurulu gücünü bilmediğim bir işletmeye yeni başladım ve burası tam olarakta faaliyete başlamış degıl.kompanzasyonda daha devrede degıl henuz inşaat bitmediği için.ama bende şöyle bir sıkıntı var.büyük bir işletme ve cezaya girme durumunda cezasıda büyük olacak illaki.kompanzasyon panosu ihtiyaca göre hazır kurulu kabinli olarak geldi ve montajı yapıldı.entes rg 12 röle mevcut.ve sabit gurubta 20 kvar.şimdi asıl mevzuu,rölenin ilk kademesi 20 kvar,geriye kalan 11 kademe 40 kvar.ben bu sıralamanın ıyı olmadıgını dusunuyorum. en azından 5 ve 10 kvarlık birer kademe yapılsaydı ıyı olmazmıydı daha hassas olması acısından.bu sıralamayla röle cosfi,yı tam olarak tutturamadıgı için ha bire kondansatorleri devreye alıp alıp verecek.sık devreye alıp cıkarma ıstenmeyen bır durum bıldıgım kadarıyla.sadece yukde degısme olursa röle devreye alma veya cıkarma işlemi yapmalı.Ne diyorsunuz,acaba ılk ikiye 5 ve 10 kvar lık kondansator takıp son gurubu yukseltmelımıyım??görüşlerinizi bekliyorum.saygılar