Konjektör Kullanımı Hakkında

slm uzun yola cıkacagım ıcın mecburen bır ustaya goturdum alternatoru soktu ve şok on kapak samara arka kapak granada staot ne kasnak tofaş usta piç alternator bu ben hıc ugrasmam dedı 250 tl verdım yenısını taktırdım
 
Merhaba
Şarj dinamosuna su çarkı taktım, basınçlı suyla devamlı döndürüp akü doldurmak istiyorum. Sonra inverter ile 220volt kullanacağım. Dinamo, konjektör ve akü bağlantılarını nasıl yapmam gerekir?
 
Merhabalar
6 adet güçlerini tam olarak bilmediğim ama boyutları gayet büyük olan güneş panellerim,
3 adet 100 amper jell akü,
Pwm Şarj kontrol ünitesi
ile 12 volt 75 watt bir buzdolabını çalıştırıyorum ama aküler 3. Gün dayanmıyor.

Sistemi tüm aküleri seri bağlayarak 36 volta çıkartmak ıstiyorum. ( 12volt sistemde 75 watt buzdolabı 6 amper çekiyor, düşünceme göre 36volta cikartirsam akım 2 ampere düşecek.)

Aküleri seri bağladığım zaman 12 voltluk buzdolabını çalıştırmak için devreye konjektor bağlamayı düşündüm. Konjektore 36 volt girecek ve dolaba 13.7 volt olan konjektor çıkış gerilimi gelecek. Devreden de 2 amper gibi bir akım çekmiş olacağım.

Düşüncem sizce de doğru mu?
 
Birincisi konjektörle bu iş hiç olmaz

Bu işte temel kural Hedef voltaja en yakın voltajı kullanmak Mesela bize 220 volt lazım ise kuracağımız sistem 12 volttan yükseltmek verimsiz olur 24 volt 48 volt 72 volt kullanmak daha verimli olur sizin mantığınızda 12 volt yükünüzden uzaklaşıp 36 Volt akü grubu kurmayı düşünüyorsunuz bu daha da mantıksız.

Sözün özü Elinizde bir Güç birimi var Bunlar akü Siz aküleri 12 volt olarak kurduğunuzu anlıyorum Siz bu aküleri 36 volt olarak da kursanız 12 volt olarak da kursanız üzerinde biriktireceği güç sabittir biz grubu 36 volt yaparak hedef voltajdan uzaklaştığınız için çevirici ile veriminiz daha da düşecektir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,773
Mesajlar
929,957
Kullanıcılar
452,533
Son üye
basocak

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst