Kontaktör Bobinine Bağlı RC'nin Görevi

hızlı diyotlar ve emc filtreler bu iş için vardır. ben 220 ile çaalıştığım devrelerde pic saçmalamasın diye mutlaka çok iyi filtre yöntemleri kullanırım. güç katı kontrolü içinde opto malzemelerde kaçınılmazdır.

bu anlattıkların için örnek devrelerin varsa paylaşırsan sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
:)hizli diyot ve optokublorler yeni icad edılmedı sayın maın_loop masa başinda arge yapmakla arazıdekı çalışmanın arasında çok çok buyuk fark var bunu gozden kaçırıyorsun ben yaptığım bir devrede optokublorle izole ettım güç katlarınıda ayırdığım halde pic i resetledı ama nasıl çalışıyorum onuda soylıyeyım ben sağlamcıyım ole çalıştı dokunma dıyenlerden değilim yaptığım devreyı çin mali kontaktorlerın arasına sokup orada test etmeden piyasaya çıkarmam ikincisi :)ankara ostimde atelyede gorduğun gıbı değil arazidekı panolar elektrikçi arkadaşlar bilir şahsen yılların ustasıyım kendımce ama oyle değıl oyle panolar gordumku cesaret edıp içine gıremedım :) gorduklerımın bırını anlatayım panonun kapağını açtım içerısı sımsıyah kabloların rengı bellı değil kablo kanalı fılan allah rast getıre kablolar orumcek aği gıbı pano 48 kwatt dalgiç çalıştırıyor pakoyu çevırınce çalışıyor:)sorun yok pano birkaç sefer yanmış sanırım başindan boyle panolar geçmemış tutup optokublorden hizlı diyottan bahsedıyorsun:)şimdi eğer sen elektronikçiysen senden panolarda yarı iletkenlı bir cihaz ıstıyorlarsa bu şartları hesaba katıp oyle tasarım yapmak zorundasın ha şuda var ben universitedeyken:)masa başinda tasarım yapmak kolay yaptımda ovaya ınınce akla kara bellı oluyor:)



hızlı diyotlar ve emc filtreler bu iş için vardır. ben 220 ile çaalıştığım devrelerde pic saçmalamasın diye mutlaka çok iyi filtre yöntemleri kullanırım. güç katı kontrolü içinde opto malzemelerde kaçınılmazdır.
 
Son düzenleme:
tasarım masa başında yapılır sn.tkn126 ovada değil. hesabı kitabı iyi yaptığınız sürece ovadan tekrar masaya dönmezsinz. :)
 
ac kontaktör ve rölelerin a1 a2 uçlarına varistör atmakta iyi bir çözüm olamaz mı?
 
sayın idegisli dedığın doğru yanlız hesapta olmıyan bir problem var arazıde monofaze voltaj konyada bır yerde ölçtum 285 volt 220 olması gereklı olan yerde 285 volt trafolarda voltaj duşunce kademe yukseltıyorlar 220 çiftçi için gereklı değil motoru çalışırken faz arası 380 volt önemlı motoru kapatıncada voltaj fırlıyor trafoya yuksek gerılım ne gelırse o oranda yukselıyor
ac kontaktör ve rölelerin a1 a2 uçlarına varistör atmakta iyi bir çözüm olamaz mı?
 
Rc dırenc ve kontaktordur benım bıldıfım fılıtre gorevı yapar devrede olusan parazıt hısırtı ve akım kesıntısını onlemek ıcın kullanılır genelde
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,716
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst