Kontrol Kalemi mi Yanıltıyor?

tavsiyem her zaman faz kalemi kullanılması. ayakkabı veya izole halı olan yerlerde de yanıltabilir. elinizde eldiven varsa ve dalgınsanız da yanıltabilir. bu nedenlerden dolayı her zaman faz kalemi ya da ölçü aleti...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
aga bi yerde kısadevreye baglı bir hat kopuklugu bul ve baglantıları onar başıma geldi kolon hattı kıssadevre olup koptu hem faz hem nötr elektrik gösterdi
 
Prizin çok eski ise oda yapabiliyor, rutubetle alakalı olabiliyor.kendimden biliyorum:))
 
Eğer prizin nötr hattında sorun yoksa tesisatın bağlı olduğu trafo merkezinde olan bir faz dengesizliğide nötr hattında gerilim oluşmasını sağlayabilir. Bu gerilim tesisattaki bol harmonikli diğer cihazların etkisiyle de artabilir. Bu durumlarda mutlaka Ölçü aleti kullanılmasını tavsiye ederim.

Birde prizde topraklama yoktur diyen arkadaşa sesleniyorum. Nötr hattında elektrik görülüyor, toprakta değil.
 
arkadaşlar , benimde evimdeki prizlerden birinde bu durum var, uzatma kablosunda bakıldığında birinde azda olsa kalemin ışığı yanıyordu, ölçünce toprak-faz 220 , toprak-nötr 60-70 volt. Fakat uzatmayı çıkar , duvarı kontrol et 220 - o . yani herşey normal. Uzatmayı başka bir prizde denedim normal sonuç verdi. yani uzatma sağlam , prizi söküp uzatmasız ölçtüm 220-0 , uzatmalı 220-60 . Buat dahil herşeyi açtım , kontrol ettim , ne bir atlama , ne bir temas yakalayamadım. Fikirleriniz olursa paylaşın . Bu arada evde faz koruma var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,727
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst