teşekkür ederim ustam allah razı olsun bende ara sıra pop veriyorum bence de çok önemli değil ama üyeler için +pop almak çok faydalı bilgiler paylaştığına işarettir ayrıca ustam gerilim koruma rölesini sayacı korusun diye düşündüm dediğiniz gibi çok güzel izah etmişsiniz sağ olun peki ustam sayaçların kendi gerilim koruması varmıdır yada yapıları gereği yüksek gerilime dayanıklımıdır soruda biraz tuhaf oldu ama tekrar allah razı olsun + pop yerine ,allah razı olsun, allah yardımcınız olsun, sağlıklı uzun ömür versin, demek daha iyidir hoşçakalınDaire 3 fazla besleniyorsa sayın cavus78' in çizimi doğru. Yalnız gerilim rölesinin kontaklarının 1 ve 2 olduğundan tam emin değilim.
Yalnız 3 faz eşit dağıtılmamış gibi görünüyor. 3 adet 25 amperlik Sigorta tek faza bağlanmış. 25 amperlik sigortaların diğer fazlara dağıtılması uygun olur.
Daire tek fazla besleniyorsa sayın ELEKTRİK MÜH arkadaşımızın çizimi de doğru. Sadece kaçak akım koruma rölesinin girişleri üstten, çıkışları alttan olmalıydı.
Sayın yawuz58,
Gerilim koruma rölesini sayaçtan önce koyamayız. Elektrik dağıtım şirketi buna müsaade etmez. Sayaç öncesi bizim değil dağıtım şirketinindir. Ayrıca sayaç öncesi olmasının bir görevi de olmaz. Herhalde sayacı korusun diye düşündünüz.
Serkan bey istanbulda 1+1 den daha büyük konutlara artık monofaze enerji verilmiyor trifaze mecburi bilginiz olsun saygılarMerhaba öncelikle formumuza hoş geldiniz. Konut derken tek dairenin tesisatından bahsediyoruz sanırım. Bu sebepten daireye tek faz girer 3 faz değil. Yani L1, L2, L3 lerden biri. Sizin çizdiğiniz tesisatınızda 3 faz olarak görünüyor. Lakin binaya giriş derseniz 3 faz girer. Ancak sizin çizdiğiniz yanlış. Tek fazlı beslenen bir daireye ait şemayı kabataslak kendimce oluşturdum. Umarım doğrudur. Bakalım ustalarım ne diyecek son söz her zaman onların.
Bir de bu işlerin herkesin yapmaması gereken durumlardır. Elektrikçinin işini elektrikçiye bırakınız. Saygılar...
Serkan Akca
Yanlış bilgi olabilirmi ?Serkan bey istanbulda 1+1 den daha büyük konutlara artık monofaze enerji verilmiyor trifaze mecburi bilginiz olsun saygılar