KPSS

Hocam senin işin zor biraz, bildiğim kadarıyla endüstri mühendiliğin kpss taban puanı oldukça yüksek. Özel sektörün durumunda haklısın başka bir işede girsen aynı şartlar var. Onu değilde niye elektirk mühendisliği yada endüstri mühendisliği gibi bölümleri okuduk , orman mühendiliği yada harita okusaydık, devlet baba hemen bizi alacaktı. Orman mühendisliğinden mezun kuzenim, istanbulun ortasında masa başında kasım maaş bordrosu 3.055 tl (maaş+döner) alıyor benden 3 yaş büyük. Keyfi yerinde. Sabah 08 akşam 16.30 paydos, haftada 5 gün. Bizede özelde haftada 6 gün sabah sekiz akşam sekiz yardırmaya 1.000-1.500 tl ne yuttururlarsa olan işlerle layık görsünler. Bu devirde kpss ye girmeyeni döverler kardeş.
 
Son düzenleme:
sistem gereksiz yere üniversite açsın,niteliksiz eğitim versin ,dc-ac ayrımını yapamayan elektrik-elektronik mühendisleri mezun etsin,sonra da elektrik mühendislerinin hakları yenilerek kpss taban puanları coşturulsun,elektrik-elektronik mühendisleri de bundan faydalansın.güzel iş. herkese layığıyla eğitim verilse;herkese emeğinin karşılığı verilse de,mühendislik yapacağız diye 14.yüzyılda inşa edilmiş hanların isimlerini ezberlemek zorunda kalmasak.
 
Kardeş aynen, kpss sınavın içeriği gerçekten çok tuhaf, öğretmenide mühendiside aynı sınava giriyor. Tabiki devlet çalışacağı elemanı sınavla seçicek ama şu anki sınav mantığı ultra saçma.

ah bu arada bazı öğretmenler 4 yıl okuduk birde kpss ye niye giriyoruz demelerinde gıcık oluyorum. O ne ala vasat bir öğretmenliğe gir 4 yıl ne staj ne proje ne bitirme teziyle uğraşmadan okulu bitir sonra devlet sana direkt iş versin 2.000 tl yı cebe koysun. Millet özel sektörde sabah akşam 3 kuruşa çalışırken bunlar yarım günde o parayı yazlarıda yatarak alsın.
 
arkadaşlar kararsız durumdayım.

aralık 15 gibi mezun oluyorum, eem bitirecem inşallah, kendimi fazla geliştirdimi söyleyemem(pic,c, matlab,autocad biliyorumda ama işime yarayacak bir autocad var) nerdeyse bütün arkadaşlarım bu durumda üniversitem pek iyi sayılmazdı ama benimde sucum var neyse.

beni sorum şu:
eğer iş bulursam ocak ayında çalışmaya başlamayı düşünüyorum, tecrübe edebilceğim iyi bir yer olursa fakat bir yandan kpss hazırlanabilirmiyim (kursa gidiyorom) ya da sadece kpss sınavınamı odaklanayım(test tekniğim iyidir)

acil para kazanmaya başlamalıyım bizimkiler kredi borçları yüzümden sıkıntıya giriyorlar.eğer işe başlarsam sınavı birlikte götürebilirmiyim? aranızda hem çalışıp hem yüksek puan alan arkadaşlar(90 üstü) varsa lütfen cevap versin...
 
1. kpss yi arka plana atma.
2. çalışarakta yüksek puan alabilirsin ama çok zor, çünkü mesailer çok uzun.
3. ben şu an için çalışmıyorum, yapı denetim ve özel ders vererek sınava hazırlanıyorum.
 
acaba yapı denetimde yeni mezun mühendis (eem) ne iş yapar maaş durumu nedir rahat rahat kpss hazırlanabilir mi?
 
artık yapıdenetim kanunları da değişiyor .. en az 5 yıllık tecrube istiyorlar. yılbaşından sonra imar kanunları ve yapıdenetım kanunları tamamen değişiyor..Bence tecrübe kazanın
 
5 yıl tecrube kazanmamız için 5 yıl çalışmamız gerekiyor haliyle yeni mezun mühendisdende 5 yıl tecrube istemezler herhalde.
 
van depreminden sonra öyle bir düzenleme durumu oluştu, yardımcı denteçi mühendis için 5 yıllık şart yok, yapı denetimlerde çok çok rahat olarak sınava hazırlanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,838
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst