Kumanda Devresi Yardım

Sanırım bu ödev sorusu. Ben biraz kafa yordum. Bulunca sizinle paylaşırım.Bir zil olmasının esprisi de bu sanırım. Bir zil olduğundan, her butonun çıkışına bağlamak lazım. Bu durumda da, bir butonla birden fazla lambanın yanmasını önlemek lazım. İki jog ile kolay da, üç tane olunca sıkıntı. İş yerinde bir alarm devresi için, tam olarak böyle bir şey yaptım ama, ben röle de kullandım :) neyse az uğraşayım, belki baş ağrıma da iyi gelir.
 
m-usta-fa çok teşekkürler çok zahmet olcak sana ama sevnirim iki haftadır devreyi yapmadım....
 
Merhaba
Şekilden sana izah edeyim.Faz ucuna + ver Dc kullan.Lambaların ve sirenin ortak uçlarına -ver.Lambaların ucundan aldığın kablolara paralel 3 diyot bağla.Diyotların ortak ucunu sirene bağla.Butona basınca lamba yanar.Diyotun üzerinden geçen akım sireni çaldırır,diğer iki lambaya diyot üzerinden ters yönde akım gitmez ve diğer lambalar yanmaz
 
sorun verilen elemanlardan başka eleman kullanılamaması zaten diyot kullanamaz
 
ilginç bir soru sadece bu malzemeler kullanılarak cevabı olabilirmi acaba ?
 
dun bıraz ugrastım ama olmuyor gercekten bende merak ettım bu malzemeleri kullanarak boyle bır devre olurmu ama sen yıne de zıle lambaları serı bagla kısık ses olsun hoca anlamaz:))))
 
tamamm goksel k kardeş bulursan yaz sevinirizz :))
 
acaba bu devrede yanlış şey nedir. EKTS de çalışmadı ama ben çalışır diye düşünüyorum. Hatam nerede??? :) yada hata EKTS'de mi?

saygılar...
 
JOG BUTONU NORMAL BUTON DEĞİLMİŞ ÇÖZDÜM İŞİ SAYIN hemmuhhemtek doğru yanıtı bulmuş:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst