KANUNI
Üye
Merhaba arkadaşlar , yeni görev aldığım iş yerinde 1 haftadır tuhaf arızalar meydana geliyor, arızaları çözebiliyorum, ve gözlemlerime göre tuhaf kablo çıkıkları hatta bazen sökülen köprüler ve bazende sensör vs. ekipmanda tahribat. arızaları şimdilik şözebiliyorum ama bu kez sanırım biraz zorlanacağım çünki karma karışık bir pano içinde yine kayıp kablolar var, bende panoyu kendim sil baştan yapmaya karar verdim ama biraz zorlanıyorum. sistemde kullanılan malzemeler 2 endüktif sensör (iki uçlu), 2 röle,2kontaktör
çalışması ise şöyle
start butonuna bastığınızda motor çalışıyor motora bağlı bir mil var milde ise sensörlerin algılaması için metal mevcut 2 endüktif sensör limit görevi görmekle beraber sensörü gördüğünde motor diğer yöne dönüyor birini gördüğünde sağa diğerini gördüğünde sola bu döngüde devam eden bir düzenek mevcut bunun ekts yada benzeri programda bana şemasını yollayabilecek bir arkadaş varsa çok mutlu olurum.
çalışması ise şöyle
start butonuna bastığınızda motor çalışıyor motora bağlı bir mil var milde ise sensörlerin algılaması için metal mevcut 2 endüktif sensör limit görevi görmekle beraber sensörü gördüğünde motor diğer yöne dönüyor birini gördüğünde sağa diğerini gördüğünde sola bu döngüde devam eden bir düzenek mevcut bunun ekts yada benzeri programda bana şemasını yollayabilecek bir arkadaş varsa çok mutlu olurum.