Lütfen Biri Bana Yıldız Üçgenin Çalışmasını Anlatsın

besleme kısmında ohm değişmiş direnc olabilir bence sen kondansatörlerin sisip sismemesini boşver hepsini değiştir derim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ASAFSUNA ' Alıntı:
aslında kafanın fazla karısmasına gerek yok daha once dıger arkadasında bahsettıgı gıbı sebekeye yuklenmemek ıcın motorun kademelı calısmasıdır ama arkadas once 220 v verılır yazmıs boyle degıl yıne 380 verılıyor ama ıc sargı ları farklıdır yıldız ucgende 3 adet konyaktor vardır yıldı kontaktor ucgen kontaktor ve yardımcı kontaktor start butonuna basıldıgında once yıldız ve yardımcı kontaktor calısır tabıkı yıldız ucgen zaman rolesı sayesınde 35 sanıye ıcerısınde de yıldız ve yardımcı kontaktor devreden cıkar ve ucgen kontaktor devreye gırer ve motoru calıstırır 35 sanıye sart degıldır ama motorun alısması ıcın ıyı bı suredır motordan 6 adet kablo gelmektedır bunları ölcersen eger 2 ser olarak bolundunu anlarsın her kablonun karsılıgı vardır yanı 1. kablonun karsılıgını 5. sıraya 2.sıradan cıkan karsılıgı 6 sıraya 3.sıradan cıkan karsılıgıda 4.sıraya baglaman lazım

Arkadaş 220 V verilir derken, yıldız bağlantıdan dolayı sargılara 220 V düşer demek istemiş. Burada 380 V verildiği aşikardır. Yıldızdan üçgene geçiş süresi akımın seyrine bağlıdır. Bu 7 sn'de olabilir. Kablo bağlantıları ise her sargının karşılıklı uçlarına aynı fazın bağlanmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle motor klemens uçlarının ezberlenmesi kafa karıştırır. Sargı uçlarının bilinmesi yolu daha mantıklıdır.
 
Aslında asıl olan gerilim değil akımdır. yıldız bağlantıda çekilen akım üçgen bağlantıda çekilen akımın 3 te 1 i kadardır. Dolayısıyla motor normal devrini alana kadar yıldız bağlantıda çalışır. Yıldız bağlantıda sargılara düşen gerilim 220 V'tur. Yani üçgen bağlantıya göre 1,73 kat daha az gerilim düşer. Ayrıca yıldız bağlantıda faz akımı da Şebeke akımına eşittir. Üçgen bağlantıda faz akımı şebeke akımının 1,73 katıdır. Matematiksel olarak işlemleri yapacak olursak yıldız bağlantının üçgen bağlantıya göre 1/3 oranında daha az akım çektiğini görürüz.
 
kesinlikle dediğin gibi kardeş 220 v değil 380 verilir asaf suna doğru diyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,878
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst