baho
Üye
Merhaba arkadaşlar;
LADDER TÜRK (LT) yazılımı başlangıç olarak mükemmel. Ancak çok daha iyi
çalışmalarınızı bekliyorum.
Bu arada bu yazılımı geliştiren arkadaşlar, eğer compiler ile ilgili değişik fikirler ararsanız, ben 4-5 yıl önce basit bir iec61131-3 için çalışmalar yapmış idim,
konu ile ilgili bazı fikirler (yazılım ile gerçekleştirilmesi kolay) geliştirdim. Bunun ile çok basit ladder diagramdan çok kompleks diyagramlara kadar matematiksel sonuçlar üretebilen bazı algoritmalar geliştirdim. En son üzerinde çalıştığım algoritma oldukça başarılı idi. Yalnız ben bunu yazılıma geçirecek zaman bulamadım. Eğer isterseniz konu ile ilgili bilgi aktarabilirim.
Kısaca bahsetmek gerekirse,
1) Taban lisan oluşturmak gerekir, yani Ladder, veya diğer lisanlar(IL,ST vs..)
hep bu lisana çevrilmeli. Sonuç native veya U code olarak target işlemciye
yorumlanmalı.
2) LAdder : En zor kısım Bu.
Algoritma : LaddderWireList (LADWL)
toplamların çarpımı haline dönüyor.
Bu algoritmanın sonucundan IL ye veya kısmen ST ye dönülebiliyor...
Bu arada Infoteam firmasının OpenPCS ürününü geliştirdiğim PLC ye benzer bir cihaz üzerinde deneme şansım oldu. Dolayısı ile runtime sistemin nasıl tasarlandığı konusundada baya bir bilgim oluştu.
Son olarak;
Başlaması heyecan verici ancak içine girdikçe ızdırap vermeye başlayan bir işe bulaşmışsınız ama sonunu getirmenizi çok istiyorum ve heyecanla bekliyorum.
Şimdiden tebrikler....
Bahadır ATILGAN
LADDER TÜRK (LT) yazılımı başlangıç olarak mükemmel. Ancak çok daha iyi
çalışmalarınızı bekliyorum.
Bu arada bu yazılımı geliştiren arkadaşlar, eğer compiler ile ilgili değişik fikirler ararsanız, ben 4-5 yıl önce basit bir iec61131-3 için çalışmalar yapmış idim,
konu ile ilgili bazı fikirler (yazılım ile gerçekleştirilmesi kolay) geliştirdim. Bunun ile çok basit ladder diagramdan çok kompleks diyagramlara kadar matematiksel sonuçlar üretebilen bazı algoritmalar geliştirdim. En son üzerinde çalıştığım algoritma oldukça başarılı idi. Yalnız ben bunu yazılıma geçirecek zaman bulamadım. Eğer isterseniz konu ile ilgili bilgi aktarabilirim.
Kısaca bahsetmek gerekirse,
1) Taban lisan oluşturmak gerekir, yani Ladder, veya diğer lisanlar(IL,ST vs..)
hep bu lisana çevrilmeli. Sonuç native veya U code olarak target işlemciye
yorumlanmalı.
2) LAdder : En zor kısım Bu.
Algoritma : LaddderWireList (LADWL)
toplamların çarpımı haline dönüyor.
Bu algoritmanın sonucundan IL ye veya kısmen ST ye dönülebiliyor...
Bu arada Infoteam firmasının OpenPCS ürününü geliştirdiğim PLC ye benzer bir cihaz üzerinde deneme şansım oldu. Dolayısı ile runtime sistemin nasıl tasarlandığı konusundada baya bir bilgim oluştu.
Son olarak;
Başlaması heyecan verici ancak içine girdikçe ızdırap vermeye başlayan bir işe bulaşmışsınız ama sonunu getirmenizi çok istiyorum ve heyecanla bekliyorum.
Şimdiden tebrikler....
Bahadır ATILGAN