LAPTOP GÖRÜNTÜ GİTME PROBLEMİ ÜZERİNE....

elektrofizikci

Usta Üye
Merhaba ustalar...
yıllar önce benim, geçenlerde de bir arkadaşın başına gelen bir durumu hem öğrenmek hemde öğretmek için burada paylaşmak istedim...

Laptopun ekranı çalışmıyordu, projeksiyon bağladık yine aynı... Dedik kart da bir şey var ustaya götürelim... Gittik, adam düğmeye bastı ve çalıştı...

Şimdi bunun nedeni nedir? Daha önce yaşayan ve sebebini bilen var mı?

Acaba bazı parçalar elektrikle yüklenip kitleniyor, belirli bir zaman çalışmayınca boşalıp tekrar çalışmaya mı başlıyor...

Sağlıcakla...

Özetle; Elektronikçi ve Bilgisayarcıların ortak dili olan "kapat aç düzelir." çözüm metodunun mantığı nedir? :D

Ama sayın yaşlıuzman bunda "kapat bayağı bekle aç" kuralı geçerli...:) Biraz daha farklı sanki....

Bazı hastalar doktoru görmeden düzelmez, görür rahatlar iyileişir :) Bazı kişiler *ermiş demek olmaz da*, iyi enerjisi ile dokunduğu anda sorun ortadan kalkar, buda onun gibi bi şi. Elimde bi gazoz olsa anlatacağım :D (şimdi reklamda duydum).

Aynı fıkradaki gibi,
Makine, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisi özel araçla giderken araç arızalanır.
Önce elektrik mühendisi araçten atlar ve kabloları kontrol eder fakat bir şey bulamaz.
Makine mühendisi hemen aracın sağını solunu söker takar, o da arızayı bulamaz.
Herkes sıranın bilisayar mühendiste olduğunu söyler. O da derki

-Hep beraber araçtan inelim sonra binelim.
inek-saban-resimleri-1.jpg

Masa üstümde buna benzer sorun vardı. İnsan kendi eşeğini tanırmış. Kasayı söktüm RAM söktüm diğer RAM yuvasına takınca düzeliyordu. Her seferinde çalışmayınca bu metodu uygularım ve çalışır. Başka masa üstü bilgisayarda da bunu denedim işi yaradı. Elektrik yüklenmelerinden midir nedir bilemem??? Elektrik mühendisi (YAŞLIUZMAN) veya elektronikçi (Bülent abi) gibi ustalar açıklarsa memnun kalırız.

Vallahi üzgünüm teknik bilimsel cevabım yok ben de topu elektrofizikciye atıyorum(en başa döndük di mi arkadaşlar) :) (bu ne zincirdir arkadaş) Galiba hayat dediğimiz bozuk virüslü bilgisayar programında böyle hatalar normal karşılanıyor, bir de biz olumsuz aceleci davranınca (aradığımız hep sonda çıkar, acele ettiğimizde her zaman bi şey unuturuz vs. Asimov kanunu mu deniyordu) işlerimiz ters işliyor veya kısaca şeytan karışıyor.

Acaba elektronik parçalar üzerinde statik elektrik birikip elimizi dokundurduğumuzda bizim üzerimizden toprağa akıyor olmasın yada bizden elektrik alıp çalışmaya başlıyor. :)

Öncelikli olarak ram'inizi kontrol edin, başka cihazlarda ram'in çalışıp çalışmadığını deneyin veya yerinden söküp tekrar takın.
Ekran kartı İşlemciniz yanmak üzere olabilir, notebook'larda kronik bir sorundur.
Bataryanız bitmiş olabilir, batarya boşaldıktan sonra şarj'a bağlasanız bile görüntü alamayabilirsiniz, böyle durumlarda şarjdan sökün, bataryasını çıkartıp, notebook'un açma tuşuna 1-2 saniye basılı tutup bırakın.
Bataryanızı takıp, şarja bağlayıp çalıştırabilirsiniz, böyle durumlarda görüntü alamamanız normaldir.

Bazı hastalar doktoru görmeden düzelmez, görür rahatlar iyileişir :) Bazı kişiler *ermiş demek olmaz da*, iyi enerjisi ile dokunduğu anda sorun ortadan kalkar, buda onun gibi bi şi. Elimde bi gazoz olsa anlatacağım :D (şimdi reklamda duydum).

Aynı fıkradaki gibi,
Makine, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisi özel araçla giderken araç arızalanır.
Önce elektrik mühendisi araçten atlar ve kabloları kontrol eder fakat bir şey bulamaz.
Makine mühendisi hemen aracın sağını solunu söker takar, o da arızayı bulamaz.
Herkes sıranın bilisayar mühendiste olduğunu söyler. O da derki

-Hep beraber araçtan inelim sonra binelim.
inek-saban-resimleri-1.jpg

Umarım yukarıdaki fıkra ile kimseyi kırmamışımdır, aklımdan dahi geçmedi duruma uygun diye ekledim "microsft+kapat aç", maalesef sonradan bu ihtimal aklıma geldi...

Merhaba ustalar...
yıllar önce benim, geçenlerde de bir arkadaşın başına gelen bir durumu hem öğrenmek hemde öğretmek için burada paylaşmak istedim...

Laptopun ekranı çalışmıyordu, projeksiyon bağladık yine aynı... Dedik kart da bir şey var ustaya götürelim... Gittik, adam düğmeye bastı ve çalıştı...

Şimdi bunun nedeni nedir? Daha önce yaşayan ve sebebini bilen var mı?

Acaba bazı parçalar elektrikle yüklenip kitleniyor, belirli bir zaman çalışmayınca boşalıp tekrar çalışmaya mı başlıyor...

Sağlıcakla...

Sn.elektrofizikçi,merhaba.Masaüstü ve laptop pc'lerinin iç donanımları pek çok geçme fiş-soket bağlantısıyla ana çalışma yapısını da sağlayıp çalıştığından,özellikle çok eski veya 2. el olup,çok kullanılmış pc'lerde bu geçme bağlantılar oksitlenebiliyor,geçme slot boşlukları büyüyor,yani sıkı geçen temas daha gevşek ve zayıf geçme bağlantılarla olmak zorunda kalıyor.Neticede de çoğu zaman açılma problemleri (Özellikle eski masaüstülerde kuzey köprüsü 3'lü bağlantısından,yani işlemci,ram ve ekran kartı üçlemesinden,birinin devre dışında kalıp da pc'nin çalışmamasından da çok çektim bir aralar,şu an eskilerle pek de uğraşmıyorum çok şükür,o nedenle de bu tür sorunları unutur gibi de oldum.)

Ancak sizin arkadaşınızın elinde bulunan bu laptop çok eski olmayıp nadir de olsa yine geçme bağlantılarındaki bir temassızlıkla oluşmuş çok geçici bir sorun gibi de göründü bana,ilk bakışta.Ancak laptopa görüntü gitmediği halde fanları çalışıyorsa eğer,laptopun lcd arka aydınlatma sistemini besleyen led veya ince flüoresan lambaların inverter devresi geçme fişinde veya ekran kartının geçme fiş-soket bağlantılarında geçici bir temassızlığından olması muhtemel görünüyor.Tamirciye götürülürken de kanımca araç içindeki titreşimlerle bu oksitlerle metal arası oluşan bu zayıf temas yok olmuş ve tamirci "başlat" düğmesine bastığından kolayca start almıştır.

Bir de sadece tamircinin hünerli veya sihirli olan bu parmağı ile de değil,herhangi bir mağaza veya kafeteryada iken de bu düğmesine basılmış bulunsa,seyahat sırasında zaten bağlantılar tam oturup da yerli yerine de yerleştiğinden yine çalışmış olacaktı diye de haklı olarak düşünebilirsiniz.Onun dışında en fazla ilk çalışırken start almama durumu ram'lerin gevşek olarak slotlara yerleşmiş bulunmasından,başlat düğmesindeki kablo bağlantılarındaki bir zaafiyetten,anahtarın kendisinden dolayı da bu sorunlar direk olarak oluşabiliyor.Önemli ve çok sık rastlanılan,güncel bir konuyu bizlerle paylaşmanız çok yerinde olmuştur.Kolay gelsin.Sağlıcakla kalın.Saygılarımla.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri