Laptop um 300 gb ytlık wd harddiskimi okumuyor...

sayın arkadaşım...

benzer sorunu farklı markalarla bende yaşadım. şöyleki aynı marka WD kullanıyorduk harddisk bende çalışmadı. sahibine götürdüm el seçer bende çalışır dedi. taktı çalıştı. bahsedilen hardisklerin(2,5inç) haricen beslemesi olmadığı için genelde iki usb girişi bulunur. bahsedilen usb portlarındanda maximum 5v 500ma çekilebilir. yani iki port için birden 1 a çekebilirsin. laptoplarda genelde güç tasarrufu sağlamak için hem gerilim düşüktür. hem amperaj. vista bios ayarlarına kadar müdehale edebiliyor(özellikle yeni nesil bilgisayarlarda) hatta birçok pcnin biosta ayarı olduğu gibi bazı masa üstlerindede anakart üstünden jumper ayarları bulunuyor(gerilim ve güç için). sen başka başka laptoplarda deneme yapmış olabilirsin onlarında bi çalıştırıp bi çalıştırmaması bana göre normal. masa üstü pclerde bi dene. bende bi keresinde masa üstü pcdede çalışmamış tı fakat o pcninde usb portlarına bi dünya cihaz bağlıydı. onları söktük çalıştı. son olarak cihaz bu düşük güç yüzünden kilitlenebiliyor. en kolay uyandırma. usb portlar takılı iken pcnin (fişini veya pilini çıkararak) pcinin aç düğmesine bas. sonrasınsa biraz bekle fişe bağla ve açma düğmesine tekrar bas. ilkel bi yöntemde olsa bende çoğu zaman işe yaradı...

şimdiden kolay gelsin... saygılarımla...

Eğer HDD yi Windows XP üzerinde çalıştırmaya uğraşıyorsan WinXP Service Pack durumunu kontrol et. Service Pack 2 ya da 3 yüklü olması gerekir. Çünkü WinXP'nin ilk versiyonları 120GB'dan yukarı kapasiteye sahip olan HDDleri görmüyor. Bu birincisi.

2. HDD yi chkdsk ile DOS tan kontrol ettir. Bunun için aşağıdaki adımları izle.

Çalıştır> cmd

chkdsk Sürücüharfi: /r

3. HDD yukarıda anlattığın kadarıyla belirli bir dosya yapısına sahip değil. Yani ya Güvenli kaldır yapmadan sistemden kaldırmışsın ya da bir veri kaybına uğramış. Bunun içinde Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar Yönetimi>Disk Yönetimi

Eğer disk Burada görünüyorsa diske bir sürücü harfi ata ve NTFS dosya sistemi kullanarak biçimlendir.

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri