Her iki cihazın arka kapaklarındaki marka ve model noları nı verebilirseniz belki yardımcı olunabilir.Model olarak yazdıklarınız galiba cihazların üretildiği yıla ait bilgi.Cihazların servis menü ve yazılım gibi bilgileri o cihazın modeli, Kullandığı panelin marka ve numarası,main bord numarası na göre değişim göstermektedir.Hatta bazı markalarda bu bilgilere cihazın seri nosundan sorgulanarak ulaşılmaktadır.Kolay gelsin.Arkadaşlar merhaba, Axen led (2015-16 model) ve saba Lcd (2012-13 model) tv lerin servis menü bilgilerine ihtiyacım var, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Syn.by lent.Sn. @ssforum çok teşekür ederim Allah razı olsun, Axen için src2580 kombinasyonu tuttu yalnız yabancı kaynaktan aynı bilgileri elde edip denemiştim o zaman başaramamıştım sanırm bir yerde hata yaptım.
Saba kaldı ki daha çok üzerinde durduğum bu, servisten ayrılan veya servis çalışanı olursa çok iyi olur, tv akrabamın yakında eşini kaybetti besleme arızası diye başladım düzelttim derken menünün sonra da karlanmanın anormal görünümüyle bir terlik olduğunu anladım!
sakın öyle birşey yapma yeni kablo alıp dene muhtemelen lehim tutmaz o flex kablo..@ssforum değer verip mesaj yazdığın için teşekkür ederim, lvds ve lehimlere baktım, şerit soketi temizledim servis menüsünden de sonuç alamazsam son olarak anakartta lehim tazelemek aklıma geliyor. B planım lvds soketini kesip kabloları direk t-cona lehimlemek!
Burdaki o tipte değil zil telinin daha ince plastiklisi.sakın öyle birşey yapma yeni kablo alıp dene muhtemelen lehim tutmaz o flex kablo..