Led Şeritler Hakkında?

tamamiyle kablo kalınlığı ve amperle alakalı.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
benimde pc masasında 3 metre led var adaptörden voltu düşürünce önce alttaki kısılıyor üstteki daha canlı kalıyor.
 
güş kaynağının amperi eğerki ledin toplam amperinden düşükse yapabilir les şerit kullanırken güç kaynağının ledin toplam amperinden nominal yükseklikte olmasına dikkat et ...
 
Aynı güçteki Lambalarda parlaklık, sadece akım ve gerilimle ilgilidir. Güç kaynağı yetersiz kalırsa akım değeri düşer ve bütün lambalar biraz sönük yanar ama hepsi aynı parlaklıkta olur. Yani yaşadığınız sorun adaptörle alakalı değildir. Sorun gerilimle alakalıdır. Lambalar arasındaki bakır yolların uzunluğu ve kesitine bağlı olarak uca doğru gerilim düşecektir. Ledlerin uçlarından voltmetreyle ölçerek gidildiğinde gerilim düşümü gözlenecektir. Uzmansel arkadaşın da söylediği gibi kalın kesitli bağlantı yollu ledler seçilerek ve iki uçtan besleme yapılarak bu sorunun önüne geçilebilir.
 
son şeridin çıkış (son)kısmını tekrar güç kaynağına bağlamanız sorunu çözebilir.
 
yüksek amperli bir adaptör kullanırsan ıyı olur yaklasık 60 metre rgb led e ben 30 amper adaptör kullandım bır sorun cıkmadı
 
Arkadaşlar ukalalık olmasın ama burada kimse kullanılan led grubunun gücünden bahsetmiyor. Çünkü akım tek başına birşey ifade etmez. eğer formülleri hatırlarsak I=U/R ve P=UxI veya P=I kareX R den gidersek soruna daha sağlıklı yaklaşırız. Dolayısıyla kullnılan alıcının gücüne göre besleme ünitesini ayarlarız.
 
ya ekte sıkıntı oluyor, yada direnç farkı var ledler arasında..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,838
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst