Led ampullerdeki alüminyum pcb'lerin soğutma özellikleri

ffatih027

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Sorum şu, led ampullerdeki alüminyum pcb lerin TC'leri (thermal conductivity) genelde 1W/m.k. cinsinden veriliyor. Örneğin termal direnci 20 °C/W olan, 150 mA de sürülen 16 adet ledi 30 °C lik ortamda kaç derecede tutar. Ya da şöyle söyliyeyim, bu türden sıcaklık hesapları nasıl yapılır.

0.45 mm çift tarafı bakırlı epoxsi levhaya led işledım arka tarafın bakırlı kismına soğutucu yapıştırdım boş iş ama uğraştığıma değdı mukemmel soğutma yapıyor evımde gırış antre karanlık orada 10 yıldır hıç kapatmıyorum yanıyor lamba toplamda 250 mA akim çekıyor 12 voltta

0.45 mm çift tarafı bakırlı epoxsi levhaya led işledım arka tarafın bakırlı kismına soğutucu yapıştırdım boş iş ama uğraştığıma değdı mukemmel soğutma yapıyor evımde gırış antre karanlık orada 10 yıldır hıç kapatmıyorum yanıyor lamba toplamda 250 mA akim çekıyor 12 voltta
cevabınız için teşekkür ederim ancak aradığım cevap bu değil. benim dediğim pcb zaten aluminyum malzemeden yapıldığı için soğutma özelliği de var. Seri üretim yapan ampul firmaları küçük güçlü uygulamalarda (3-5-7 W gibi) ekstra bir soğutucu kullanmıyorlar. Benim sorum bu hesabın yukarıda verdiğim verilerle nasıl yapılacağı

Son düzenleme:
sorum hala günceldir

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,558
Son üye
Dtsbulut

Yeni konular

Geri