arkadaşım, bu alet tak 220 çalışsın, çalışır ama, üzerinde, içinde, ambalajında çalışma voltajları yazar. bildiğin üzere ledler direkt 220 voltta çalışmaz. armatür üzerindeki ledlerin seri ve paralel bağlanmasına göre çalışma voltajı dengelenir ve üreticinin uygun gördüğü sürücüde çalışır, tüm bu sürücülerin ortak noktası varsayılan voltaj değerleridir. evrensel (üniversal) cihazlar 110/230 arası gayet verimli çalışırlar voltaj düşmesinden fazla etkilenmezler 220 volt şebeke üzerine konuşuyorum. tüm devrelerin hepsinde alt ve üst sınırları vardır. yani dalgalanmadan etkilenmemeleri için. burada hangi kritere göre sana zarar verecek olanı nasıl söyleyeyim. sen uygun kablo kesiti ve sigorta bağlantısını yaptıktan sonra normal şartlarda bozulmaz. ama sürekli dalgalanma için yapacak fazla bir seçenek yok. en fazla hatta bir voltaj regülatörü koyarsın olur biter. yani ek masraf. yada projektörlere yedek alıp depoya koyarsın yananın yerine yenisini takarsın. şimdi elektriğimi ölçtüm 240 volt ne yapayım oturup ağlayayım mı? yoksa güleyim mi? millet düşük voltajdan şikayet eder ki çoğu yerde 190-180 volttan şikayet ediyor. bazısı ise benim ev voltajım 24 diye şikayet ediyor. kim ağlasın kim gülsün? üçlü tavan avizem için led ampul aldım on gün içinde 3 tane aynı duy üzerindeki yandı ve değiştirdim. ne yapayım şimdi avizeyi mi değiştireyim aydeme mi şikayet edeyim. banyoma taktığım led armatür 24 saat yanar 10 yıl oldu hala yanıyor. o kadar sağlam çıkacağını bilseydim 10 tane daha alırdım. uygun tesisat işle döşe, sonra sal çayıra.