Lehim pastası ve flux arasındaki fark nedir? İkisi de aynı işi görürmü?

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
36
S.a üstadlarım.
Lehim pastası ve flux arasındaki fark nedir? İkisi de aynı işi görürmü? türleri çeşitleri nelerdir. ben oldukça acemiyim. Bazı chipleri sökerken ve takarken zorlanıyorum. Hatta birkaçkez fazla ısı vermekten kartı yaktım. Çok bacaklı parçaları (4 ten fazla bacağı olan) daha kolay nasıl sökerim? Flux veya pastanın faydası olur mu?

Bana önereceğiniz uygun fiyatlı bir ürün var mı?
 
Şaşırdım valla 1 gün geçmiş. Yokmu bu işi bilen biri?
 
Flux ya da lehim pastası malzeme sökerken değil lehimlerken kullanılır. Hassas çipleri sökmek için vakumlu lehim sökme istasyonu lazım.
 
Lehimleme tekniğinin en önemli püf noktasından birisi kuralı şudur.

Bir komponent sokulurken mutlaka tüm Lehimleme bacakları isitilmalidir. ısınma ise parça PCB den ayrılmaz. sorun yaşarsınız.

Lehimleme iken tüyo lehimlenecek bacak ile PCB iki tarafta ısınmali. Eğer iki parçada ısınmaz ise lehimlenecek düzgün tutmaz.

Kolay gelsin.
 
Valla burda tel tamircisi ustalar var adam parçayı boarddan sökerken jel bir flux döküyor kalem uçla bi yerden ısıtmaya başlıyor flux eridikten birkaç saniye sonra parkayı cımbızla alıyor. Sordum bunu ne için kullanıyorsun diye. Isıyı eşit bir şekilde yayıp kolay sökmeye yarıyor dedi.... Büyük parçalardada aynı yöntemi kullandığını gördüm tek fark hava ile ısıtıyordu...........
 
O flux değil de sıvı lehim olmasın çünkü sert lehimleri sökerken üzerine bir miktar lehim yapıp sökme işlemi daha kolay yapılıyor.
Flux lehimleme yapılırken lehimlenecek yüzey ve komponentteki oksit tabakasını temizlemek için kullanılıyor.
 
Sıvı lehim olmadığına eminim. Pasta siparişim geldi bizzat denedim özellikle kaba ve büyük lehimleri pasta kullanınca erime süresini yarı yarıya hatta daha fazla düşürüyor. Sökmek istediğiniz yere az bir parça sürmek çok faydalı oluyor.
 
Lehim pastası mevcut lehimi taze tutar. Sökme işleminde zorlanıyorsanız şayet parçaya lehim uygulayın biraz sonra vakumlu veya üflemeli aparatlar ile sökülecek nalzemeyi işleme alınız. Yok beceremem derseniz koaksiyel kablonun ucunu reçine içine değdirip havya yardımıyla sökebilirsiniz malzemeyi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,758
Son üye
aprnck

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst