Evet,haklısınız,sn.Hasan Esin; eskiye göre crt kullanımı konusunda epeyce azalma,lcd'de daha artış vardır.Biz daha çok crt (Tüplü) leri evde tercih ediyoruz ailecek.32" lcd tv'yi fotoğraflarda veya çekilmiş olan resim detaylarına bakıp incelemede ve masaüstü pc'lerin monitörlerinde kişisel olarak genellikle tercih edip kullanıyorum.Forumda daha önceki arızalarda da daha ziyade tüplü tv arızaları da çoğunluktaydı,bu yüzden crt tv'dir büyük ihtimalle diyerek bu cevabı vermiş bulundum,ancak tv alıcısındaki asıl çalışma prensibi açısından sadece LCD (TFD) ekran ve geri aydınlatma,inverter,vb.katları arasında crt'lerle asıl büyük farkı vardır mutlaka,diğer katların çalışma prensibinde çok büyük farkların olmaması lazımdır .
"ne diyor bu ya diye kendi kendime sorarken notu okudum"
NOT: Bir de "bu" sadece bir işaret zamiridir,bir ismi,canlı cansız bir eşyayı nitelendirip önünde bulunup neyi nitelendiriyorsa onu direk koymanız çok daha doğru olurdu,bir dip not olarak.Buradaki ifadenizde "bu" kelimesini çıplak olarak kullanmanız pek doğru (Yakışık olan şekliyle de) olmamıştır,buradaki tüm yazılarımızda hepimiz bazı hataları yapabiliriz,o anki ruh halimiz,memleketin son karışık hali,mevcut psikolojimizi veya o andaki dikkatimiz,tüm konsantrasyonumuzu direk olarak da etkileyebilir,sn.Hasan Esin.
Bu forumda değişik konulara yapılan yorumlar eğer birisinin hiç işine yaramıyorsa bir diğerinin (bazıları bu yorumları yerde gökte yerde ısrarla da arıyor,bu amaçla da konuyu silip yeniden lcd için tekrardan yazmadım,ayrı cevap verdim,dikkat ederseniz) işine yarayabiliyor ve böylece görünüşte çok farklı cevaplar,yorumlar yapılmış olsa bile bu yolla da insanlara yine bir yarar sağlayabilir diye düşünüyorum.Umarım ayni görüşlerde tam birleşebiliriz diye düşünüyorum.Kolay gelsin.Saygılarımla.