Bu kontrolcu telefonun icinde mi mevcut yoksa sarj aletinde mi saglaniyor kontrolCep telefonunun icinde pil ile beraber kendi kontrolcusu var. Sarji bu kontrolcu ayarliyor piller doldugunda sarji kesiyor.
Takili kalsada sorun yok.
Bu kontrolcu telefonun icinde mi mevcut yoksa sarj aletinde mi saglaniyor kontrol
Haldun bey,
3.3 volt alt limit ve 4.17 volt ust limit normaldir. Pillerinizi en uzun omurlu kullanabileceginiz optimum degerlerdir.
Diger konuda ise ya pilleriniz 2600 ma degil yada piller kullanilmis olabilir. Kapasiteden dusmus olabilir.
Bir dezavantaj goruyorum. Tum piller paralel bagli. Eger bagladiginiz piller ozdes degilse ic direncleri degisik olursa guclu pil digeri uzerinden akim akmasina neden olur.
Sarj uniteniz guzelmis begendim.
Size de teşekkür ederim .ancak datasheet ine baktığımda 2600 Mah gördüm internettenaynı pilleri ben çoğu tasarımlarımda kullanıyorum. o piller 2400mah dır.samsungun orjinal pilleridir.
LT1510 charge management ic ile şarj ediyorum.normalde li-ion yada li-po piller teknik olarak paralel bağlanmaz ayrıcaseri bağlandığında şarj devresi balance tip olmalıdır.her cell ayrı ayrı kontrol edilip şarj edilir. ana akım seri olarak alınır. bu samsung pillerin güvenli alt deşarj limiti cell başına 1.8 v dur. buraya kadar kullanılabilir. ama sizin şarj ünitesi içerisindeki under voltage protect 3.3v a set edilmiş galiba.