alwinnn
Üye
neyi bilmek istiyorsaniz yardim edebilirim loadcell konusunda..loadceller disaridan bir guc kaynagi ile beslenir besleme voltaji bazen simetrik +5 -5volt +10 -10 volt oldugu gibi tek +5 volt yada =12 volt olabilir..loadcelin uzerinde herhangi bir cisim yok ise (darayi platformu kastediyorum) 0mv cikis verir besleme gerilimi ne olursa olsun..farketmez..mesela 10kg luk loadcele +5volt ile besleme verelim..uzerinde hicbir agirlik yok ise sinyal uclarindan 0mv cikis alirsiniz sinyal uclari 350 ohm okunan uclardir..eger 0mv dan 1 mv a kadar bir deger okunursa loadcell yine calisabilir ..bundan daha cok fark var ise yine devrenin ozelligine gore terazi calisabilir..
10kg luk loadcele hic yuk konmamisken 0mv goruruz tam yukte ise 2mv gorunur
bu maksimumda okunan deger buyuk loadcellerde 20t ve yukari 3 mv da olabilir..loadceller tamir edilebilir kablo arizalari eger asiri yukden bozulmuslarsa onlarda tamir edilebilir ancak strain gacein yapismasinda yada sicaklik kompanzasyon direncinin bozulmus olmasindan kaynakli arizalari duzeltmek daha zordur (ben duzeltemedim)
kompanzasyon hatasi olan loadcell yuksuz iken yuk varmis gibi davranabilir strain gauge hatalarindada ayni sekilde..
umarim yardimci olabilmisimdir..
10kg luk loadcele hic yuk konmamisken 0mv goruruz tam yukte ise 2mv gorunur
bu maksimumda okunan deger buyuk loadcellerde 20t ve yukari 3 mv da olabilir..loadceller tamir edilebilir kablo arizalari eger asiri yukden bozulmuslarsa onlarda tamir edilebilir ancak strain gacein yapismasinda yada sicaklik kompanzasyon direncinin bozulmus olmasindan kaynakli arizalari duzeltmek daha zordur (ben duzeltemedim)
kompanzasyon hatasi olan loadcell yuksuz iken yuk varmis gibi davranabilir strain gauge hatalarindada ayni sekilde..
umarim yardimci olabilmisimdir..