Lojik Valf Çalışma Prensibi ?

Mc EvReN

Üye
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
35
image_thumb96.png

Merhabalar , yukarıdaki şekilde görülmekte olan Lojik Valf (Kartuş Valf) Hakkında bilgi sahibi olan çalışma şeklini bilen varmı acaba arkadaşlar. Elinde döküman var ise paylaşırsa çok sevinirim. Projemde basınç hattından valfin üstüne bir bağlantı ,valfin tam altına dönüş hattından bir bağlantı ,valfin yan kısmından da sızıntı çizgileri ile tanka bağlantı mevcuttur.
 
Merhaba Sayın Mc EvReN
Pnömatik ve ya hidrolik mantık uyarlamaları ile temel elemanlar ve ya yöntemlerden ne düzeyde bir devre kurulabildiği düşünsel faaliyetlerle alakalı olsa gerek.
Belki tam olarak ilgilenemiyoruz ama acizane yazalım;
Alt ve üst kısımlardaki basıncın üst kısım yay etkisi ile birlikte belirlediği piston pozisyonunun, alt kısım ile (resimde ne kadar çizilmese de) yan kısmı birleştirebilme özelliğindeki bir ekipmandan bahsetmekteyiz. Alt ve üst kısımların eş alanlı ve ya farklı oranda alan ölçülerinde olması ve ek bir yay ile kullanılması ekipman özelliği olarak görülmekte. Basınç farkı tespit edebilir ve ayarlanabilir özellikteki bu elemanın; çek valf, yön kontrol valfi, basınç emniyet valfi vb uygulamalarından bahsedilmekte.
Projenin ne olduğunu bilmiyoruz ama basınç emniyet valfi olarak kullanıldığını düşündüren mesajdaki ifadesinde basınç hattının fazla alanlı üst kısma bağlanması; yay kuvveti ile de birleşen fazla alanda yükselmiş olan (basınçtan doğan) kuvvetin vanayı basıncın yükselmesi ve ya alçalması halinde devamlı tek pozisyonda tutup, emniyet için tank hattının açılması gibi bir işlevi engellemiş olur. İşlev görmesi için ek bir özellik ve ya bağlantı şeklinin (basınç hattı alttan vb.) değiştirilmesi gerekir.
http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/557106acee9d25f_ek.pdf
http://www.farukkartal.com/dosya_indirme/makaleler/kartus_valfler_1.doc
Konunun derinleştirilmesi, teknolojik yeniliklerin incelenmesi, mantıksal irdelemelerin yapılmasının faydalı olduğunu düşünür,
Proje vb çalışma alanının da paylaşılabildiğini hatırlatır,
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,974
Mesajlar
922,231
Kullanıcılar
451,174
Son üye
oyalantyy
Geri
Üst