aumat
Üye
bir Elektrik Elektronik mühendisliği öğrencisi olarak @egypt abime katılıyorum.istisnai durumlar olmadığı sürece şu an ülkemizdeki bütün mühendislik öğrencileri hiçbir bilgi birikimine sahip olmadan bomboş mezun oluyor.ve şu ana gördüğüm kadarıyla bir çok tekniker sahada mühendislerden daha bilgili.bana göre bir mühendisin iyi bir mühendis olabilmesi için tecrübeli bir teknikerin yanında işi temelinden öğrenmeye başlaması gerekir zaten proje,tasarım vs. yeni mezun birinin yapabileceği bir şey değil her şey yavaş yavaş.bu ülkede mühendise ihtiyaç olduğu kadar teknikere de ihtiyaç var ikisini birbirinden ayrı düşünemezsiniz tekniker olmasa sahada,şantiyede mühendisin işini kim devam ettirecek...Saygılar.
Hangi okulda öğrencisin, bilmiyorum; ama, büyük ve de kaliteli eğitim veren üniversitelerde, öğrencilere bol bol araştırma ödevi verirler, projeler ve bitirme tezi haricinde. Yönetmelik ve standartları da ortaya koyan da, inceleyen de, tenkit eden de mühendislerdir. Diğer teknik personel, okuldan çıktığında, okuldan çıkan bir mühendisten daha mı çok şeyi biliyor sanıyorsun. Eğer sen, kendi yaşındaki, mühendis olmayan bir teknik personelden genel olarak daha az şey biliyorsan, sen mühendisliğin hakkını verememişsindir, hepsi o.