Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
mıknatıs ve bakır sargı tellerı ıle (ufakdüzenek cüzdan kadar) kaç V ve kaç A elekt
teşekkurler ama amacım ufak el fenerı mesela bir şarjlı pil e destek olarak mıknatıs ve bakır sargı ıle bır aparat yapmak ve o pili ufak voltaj da olsa şarj etmesı ama süreklı elektirik üretmesini istiyorum az ama hep
İyide miknatis ve sargi durduk yere Elektrik uretmez. Hareket, guc gerekir. Benim size onerdigim tam sizin aradiginiz sey. Fakat sizin istediginiz sekilde olmasi icin o kolu surekli cevirmelisin.
durduk yere degıl ortada olan bır mıknatıs dusunun ve o mıknatısı n s kutuplarına dık bır n s mıknatısı ıle cark uzerınde bakır sargıların arasında donmesını saglıyamazmıyım
O zaman oyuncak arabalarin icinde olan kucuk Dc motorlar var onlar sabit mitlatislidir. Milini cevirdiginizde Elektrik uretir. İlla kendim yapacagim diyorsaniz dediginiz gibi yapabilirseniz tabiki bir mikar elektrik uretebilirsiniz.
ilginiz için teşekkrler bunu bende dusundum alıp inceliyicem falak bunlar el ile bi iş yapma sonucu elektrk uretıyor ben bsy yapmadan az da olsa uretmek ıstıyorum onur arkadasım az miktar ürete biliceğimi söyledi deniyicem