Maaşlar

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Arkadaşlar bugun öğretmenlerin aldığı maaşı öğrendim. Doğuda çalışan bir öğretmenin maaşı 1950tl. Batıda çalışanda 1800 olsun. Baya para alıyorlarmış mühendisler baya az alıyor(devlette) o zaman ya. O kadar okuduğumuza yazık o zaman. Siz ne düşünüyorsunuz mühendis maaşları hakkında? Piyasayı aşağıya çekmemek lazım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öğretmenlerin yalın olarak maaşları o tutarda değil. Bir öğretmenin maaşı kademe ve derecesine göre değişmekle beraber ortalama 1300-1400 arası olması lazım. Ek ders ve okulda düzenlenen etkinliklerde görev almalarına göre maaşları artıyor.
 
öğretmen ham maaşları en fazla 1500 diye biliyorum, ek ders etkinlik vs lerle branş öğretmenleri 2000 teknik öğretmenler ise 2500ê kadar maaş alabiliyorlar.

müh maaşları ise firmaya ve kişiye göre çok değişkenlik gösterebiliyor. ben iş arama sürecindeyken 1000 lira teklif eden bile olmuştu. ve mutlaka 1000 liraya mühendis bulmuşlardır. büyük kurumsal firmaları, enerji santrallerini hariç tutarsak ortalama müh maaşı 2000-2500 arasıdır...
 
Benim eşim Ankara'da sınıf öğretmeni. meslekte beşinci yılı. Maaş= 1645, Ek ders= 465 , Toplam 2110. Haftalık çalışma saaati "25".

Ben 5 yıldır çalışıyorum, özel sektördeyim, mühendisim. Ama eşimin saat ücreti benden fazla :)

İlginç ...
 
Son düzenleme:
Vay be cok sasirdim ben max 1500 diye tahmin ediyordum hep :) cok ilginc. Hakeden Muhendise verilen deger umarim tatmin edicidir
 
Ek derslerle 2 bin civarı, hatta baş öğretmen ise 2.300 lira civarlarına geldiğide oluyor. Teknik öğretmenlerde ise 2.500 lira civarı.Yazları ek ders olmadığı için ortalama 500 lira daha az alıyorlar. Üstelik branşına göre özel ders verme imkanlarıda var. Boşuna öğretmenlik bu ülkede yükselmedi. Yani 2 ay işe gelmeden 1500-2 bin lira maaş alan başka bir meslek grubu var mıdır? Zamanında hiç bişey olmuyorsan bari öğretmen ol denilirken durum nereye gittiği açık. Tabi devlete giremeyen bir öğretmenin özellikle sosyal alanlardan mezun öğretmenlerin durumuda çok kötü oda başka mesele. Devlette çalışan bir öğretmen herhalde birim saate aldığı ücret ortalamasına hem devlette hem özelde başka bir meslek grubu alır mı bilemem.

Devlette mühendis maaşları bu forumda belirtmiştim. Kurumuna ve statüne göre çok değişken. 2.200 lirada alabilirsin, 3.200 lirada 3.500 lirada. 657 li mühendisler 2.200-2.500 lira civarı alır. Polislerin maaş skalasıda aynısıdır. Bide şu da var, uzman bir tıp dokturunun aldığı maaşta 1.850 lira civarıdır. Döner sayesinde ücretleri oldukça yükselmektedir. Yani çoğu üniversite mezunu polis olmak için boşuna uğraşmıyor ki, özelde bu paraları bulması çok zor, bulsada harcayacağı emek çok fazla olur.

Mühendislerin çoğunluğunda özel sektöre yönlendirme olması, mesleklerde birlik olmamaması, sağlık ve eğitim alanında tek bir bakanlıkla ilgili olması, bu meslek grubların hiç bir zaman devlete sırtını dönmemesi vs. sebeple mühendisler hem devlette hem özelde geri planda kalmıştır. Özel sektörde krizde en çok etkilenen meslek grupların başında gelmesine rağmen mühendislerde devlete karşı inanılmaz bir ön yargı vardır. Bir uzman doktor bile devlet hastanesinde çalışmayı özel hastaneye göre yeğlerken (ki alacağı bir parayı günümüz şartlarında mühendisin ulaşması mümkün değildir). Bizde afedersiniz kıytırık kobide çalışan bir mühendis bile devlette çalışmayı küçümsemektedir. Bu ön yargı ve bilgisizlikten kaynaklanan bir savunmadır. Eğer zamanında birlik olunup devletle irtibatlar daha iyi sağlanılsaydı şu anda mühendis ücretleri bu durumda olmazdı, hem devlette hem özelde......
 
Bu maaş dengeleme olayı hiçbirzaman sabit kalmaz.. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor.
Aslına bakarsanız bu işin özünde sizin kendi gelişiminiz ve kendinizi pazarlayabilmeniz yatıyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte..
Mühendis oldum demeyle iş bitmez, Öğretmen oldum demeyle hiç bitmez.. Kendine yatırım yapan bir teknisyen bir öğretmendende bir mühendistende fazla alır.. çok rahat ispatlanır..
 
Amma yaptınız öğretmenler 2000 tl maaş alıyormuş, ek ders her yerde olmuyor. Ek ders olmayan yerde maaşları 1.400-1.700 tl olur ancak, sizin bahsettiğiniz o rakamlar en uç çok iyi ek ders alan okullarda. Benim abimde geçen sene 1900 tl yakın maaşı vardı, bu sene okul değişti, taş çatlasın 1650 civarı alıyor. Temmuz maaşı 1400 lira küsür olacak %4 zamlı hali dahil. Kamuda mühendis olarak çalışma öğretmenlikten çok iyi.
Kendine yatırım yapan teknisyen , kendi işinin sahibi olur, yoksa hiç bir firma bir teknisyene alemi cihan olsa 3000 tl maaş vermez.
 
benim eski çalıştıgım yerde özel şirketti mühendisler 5000 tl ile başlıyordu.Yani İyi Bir Ücret bence..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,034
Mesajlar
922,695
Kullanıcılar
451,292
Son üye
grafon01

Yeni konular

Geri
Üst